Planetarne meditacije i planetarne mantre

Planetarne meditacije i planetarne mantre
Horoskop i astrologija

Planetarne meditacije predstavljaju glavnu preventivnu mjeru ili upaju u okviru vedske astrologije jyotisha. To su individualne jagye namijenjene za smanjivanje negativne karme. Svaka planeta simbolično nosi sa sobom određenu vrstu karme koja je povezana uz njenu osnovnu prirodu. Tako, Šanija ili Saturna povezujemo uz siromaštvo, bolesti, probleme, prepreke, tugu ali također i uz pozitivne osobine kao što je duhovna preobrazba, razumijevanje, intelektualno stvaralaštvo, strpljivost, osjećaj dužnosti, poštenje itd.

Planetarne meditacije i poboljšanja

Mars ukazuje na inicijativu, sposobnost da se za nešto izborimo ali uz njega povezujemo i neke negativne osobine kao što su svađa, sukobi, ratovi, netrpeljivosti itd.

Pomoću planetarnih meditacija mi poboljšavamo pozitivne učinke planeta a neutraliziramo one negativne. Također, pojedini planeti u našim horoskopima vladaju i s različitim područjima naših života kao što je posao, zdravlje, novac, ljubavni život. Izradom natalnog horoskopa mi možemo vidjeti koji planet narušava našu sreću u kojim područjima života i tada pomoću planetranih mantri možemo na njega djelovati.

Mantra

Sada dolazimo do pojma mantra. Mantra je zvučna vibracija koja pomoću svoje pozitivne vibracije mijenja negativnost u pozitivnom smjeru. Danas postoje mnogobrojne mantre kako za duhovni tako i za materijalni napredak. Mi koristimo planetarne mantre koje obuhvaćaju i duhovni i materijalni aspekt. Svaka mantra je povezana uz određeni planet.

Ovo je planetarna mantra za Šanija ili Saturna:

“Nilanđana samabhsam, ravi putram, jama građam Čaja martan, sambutam, tam namami Šaniščaram”.

Da bi mantra bila učinkovita potrebna je i pravilna intonacija koja se uči na tečajevima planetarnih meditacija.

Povoljni učinci planetarnih meditacija osjećaju se vrlo brzo kroz podršku svakodnevnih životnih okolnosti!

Mario Piškur

IZVOR: www.vedskijyotish.com

NE PROPUSTI  Sanjarica za slovo Z: Tumačenje snova po abecedi

Možda će vas zanimati i ovo: