Pire od povrća s prženim kruhom

Ispod možete vidjeti recept za pire od povrća s prženim kruhom. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slatka ili slana jela, upišete u pretragu npr. “Recept za makedonsku salatu” ili “Makedonska salata” i kliknete “Search”.

Pire od povrća s prženim kruhom
Kuhanje i zdrava hrana

Dobar recept za pire od povrća

Sastojci za 2 osobe:

– 1 mrkva
– 1 kriška celera
– 1 krumpir
– 1 tikvica
– nekoliko listova salate glavatice ili endivije
– sol
– 2 male žlice ribanog parmezana
– 1 kriška toast kruha

Priprema

Tanko oljuštite mrkvu, izvadite celeru niti (jer ih mikser neće moći do kraja usitniti), oljuštite krumpir, očistite listove salate, zatim dobro operite povrće, ocijedite ga, izrežite na komade i stavite u posudu. Dolijte gotovo litru i pol vode, poklopite pa neka kuha oko sat vremena, sve dok povrće ne postane mekano. Posolite, ostavite da se ohladi, ocijedite, pa stavite u mikser da se miješa, dodavši kutlaču juhe u kojoj se povrće kuhalo, 2 minute najvećom brzinom. Ponovite postupak 2-3 puta, dok ne dobijete masu poput kreme. Ako je pire pregust, dodajte mu malo mlijeka. Posebno prepržite krišku kruha i narežite je na kockice. Poslužite pire posut ribanim sirom i kockicama kruha.

Da li ste isprobali ovaj recept za pire od povrća s prženim kruhom? Možete nam reći u komentarima i navesti koliko često kuhate. Zahvaljujemo unaprijed!

Pročitaj još: Kuhanje

Kuhanje je termička obrada sirove hrane. Kuha se u vodi ili na pari na 100 °C. Osim kuhanja hrana se termički može još pripremati i pečenjem ili pirjanjem. Oba načina hranu termički obrađuju na temperaturi od preko 100 °C, s tim što se pirjanje odvija na nešto nižoj temperaturi, bliže 100 °C.

IZVOR: Wikipedija

NE PROPUSTI  Recept za sarmu - Najbolji recepti za slana jela

Hrana

Hrana je bilo koja tvar koja apsorpcijom u ljudskom organizmu doprinosi očuvanju homeostaze istog. Ona čovjeku omogućava svakodnevne aktivnosti.

IZVOR: Wikipedija

Ako postoji bilo kakva greška u ovoj objavi, navedite nam to u komentarima, te ćemo to ispraviti u što kraćem vremenu. Puno vam hvala!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.