Rižoto od artičoka je izuzetno jelo

Ispod možete vidjeti recept za rižoto od artičoka. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slatka ili slana jela, upišete u pretragu npr. “Recept za rezance s parmezanom” ili “Rezanci s parmezanom” i kliknete “Search”.

Rižoto od artičoka je izuzetno jelo
Recepti i hrana

Dobar recept za rižoto od artičoka

Sastojci za 1 obrok:

– 1 svježa artičoka
– 1/2 limuna
– 20 g maslaca
– 1/4 kocke mesnog ekstrakta
– 100 g riže
– 20 g ribanog parmezana

Priprema

Očistite artičoku odstranivši joj tvrde vanjske listove. Ostavite samo meku sredinu i nekoliko okolnih listova. Da ne bi potamnila, naribajte listove artičoke s pola limuna, zatim je operite, osušite i okomito narežite na tanke ploške. Uspite ih u posudu sa dvije trećine maslaca, pa ih, poklopljene, pirjajte desetak minuta, dodajući kutlaču juhe (koju ste u međuvremenu priredili od kocke mesnog ekstrakta).

Čim se tekućina ukuha, dodajte rižu, miješajte je nekoliko minuta, zatim posebno dodavajte juhu da bi rižoto bio više ili manje suh, već prema ukusu. U zadnji čas umiješajte sir, a onda, izvan vatre, i komadić preostalog sirova maslaca. Rižoto poslužite vrlo vruć. Ako želite pripremiti rižoto za 4 osobe, trebat će vam 3 artičoke i 300 g riže. Oni koji vole da se jače osjeti miris artičoke, neka uzmu pola maslaca i pola maslinova ulja. Rižoto će biti još ukusniji ako ga pospete kada je već gotov kosanim peršinom.

Da li ste isprobali ovaj recept za rižoto od artičoka? Možete nam reći u komentarima i navesti. Zahvaljujemo unaprijed!

Pročitaj još: Kuhanje

Kuhanje je termička obrada sirove hrane. Kuha se u vodi ili na pari na 100 °C. Osim kuhanja hrana se termički može još pripremati i pečenjem ili pirjanjem. Oba načina hranu termički obrađuju na temperaturi od preko 100 °C, s tim što se pirjanje odvija na nešto nižoj temperaturi, bliže 100 °C.

NE PROPUSTI  Rižoto od vrganja: Recepti za slana jela

IZVOR: Wikipedija

Hrana

Hrana je bilo koja tvar koja apsorpcijom u ljudskom organizmu doprinosi očuvanju homeostaze istog. Hranu u užem smislu čine sljedeći sastojci:

– Ugljikohidrati
– Bjelančevine
– Masti
– Vitamini
– Minerali

Ona čovjeku omogućava svakodnevne aktivnosti.

IZVOR: Wikipedija

Koliko puta tjedno kuhate i koje vam je najbolje jelo? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: