Vanishing of the Bees (2009): Dobri dokumentarci

Vanishing of the Bees (2009): Dobri dokumentarci
Photo: YouTube filmovi

Ispod možete pročitati kratak opis za dokumentarni film Vanishing of the Bees, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Vanishing of the Bees

Godina filma: 2009

Filmski žanr: Dokumentarni

Distribucija: Dogwoof

Režija: Maryam Henein

Uloge: Ellen Page, Emilia Fox, Elliot Page i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Ovaj dokumentarac ima prodoran istraživački pogled na ekonomske, političke i ekološke implikacije nestanka pčele u cijelom svijetu. Film istražuje naš današnji poljoprivredni krajolik i slavi drevnu i svetu vezu između čovjeka i pčele. Priča naglašava pozitivne promjene koje su rezultirale tragičnim fenomenom poznatim kao “poremećaj kolapsa kolonije”. Kako bi osnažio publiku, dokumentarac gledateljima nudi opipljiva rješenja koja mogu primijeniti u svom svakodnevnom životu.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  One Six Right (2005) je odličan dokumentarac

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Vanishing of the Bees i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: