Sotonske laži koje svaki vjernik treba znati

Sotonske laži koje svaki vjernik treba znati
Laži

Bog želi da ste u stanju izdići se iznad svake sotonske laži – osloboditi se jame u koju vas je zatvorio. Ovdje su tri sotonska lukavstva na koja morate budno paziti:

1. Sotonske laži vam neprestano donose vaše grijehe da bi vam oči odvratio s vašeg Spasitelja

Đavao želi da ste usredotočeni na svoje bolesti da biste zaboravili na silu Iscjelitelja. On želi da zaboravite da je Bog vaš osloboditelj i da je On na vašoj strani da vas spasi, a ne da vas uništi!

Evo što morate odgovoriti na ovu laž: ”Ne, sotono, nisam oslobođen od nazočnosti grijeha. On će uvijek biti nazočan u mom tijelu. Ali oslobođen sam od sile grijeha!” Sotona vas može napastovati, podbadati, optužiti, ali ne može vas prokleti. On može baciti razna optuživanja na vas, ali ne može vam dotaći dušu!

Zakon vas ne može osuditi, jer je Krist ispunio zakon. Božanska pravda vas ne može osuditi, jer je Krist ispunio svu pravdu Božju. Ni grijeh vas ne može osuditi, jer je svaki grijeh pod krvlju. Ni vaša savjest vas ne može osuditi, jer Krist je veći od vaše savjesti. Sve vam je u potpunosti oprošteno i ne ostaje ništa što bi vas osuđivalo!

2. Možda mislite: ”Svladala me požuda, svladala me mimo moje volje. Jednostavno je došla na mene i ponovno sam pao.”

Svladao vas je grijeh za koji ste molili Boga da vas oslobodi. Dopustite da vas sad pitam: Jeste li mu se usprotivili?

Starozavjetni zakon govori da ako neku djevojku u polju uhvati muškarac i siluje jer te ona pozove u pomoć (vidi Pnz 22,23-27), bit će bez krivnje. Ali ako ona ne pozove u pomoć – što znači, nije se oduprla ni usprotivila – bit će kamenovana.

NE PROPUSTI  Kako moliti krunicu: Detaljno objašnjenje s fotografijom

To je slika onoga što naš neprijatelj čini nama; on dolazi protiv nas dok radimo u Gospodnjem polju i svladava nas kušnjom. Ali u tom trenutku trebamo zavapiti Gospodinu u pomoć. Sljedeći put kad se nađete u takvoj situaciji, neka vaš vapaj bude molitva: ”Gospodine, mrzim to. Ne želim to. Pomozi mi!” Vaš će vas vapaj držati bez krivnje.

Optužuje li vas đavao i dalje jer ste bili svladani, prevareni? Podignite se u duhu i zavapite: ”Gospodine, poznato ti je moje srce. Mrzim ovaj grijeh. To nije bilo nešto što sam htio. Vapim k tebi upravo sada i nastavit ću ti vapiti!”

3. Da pobijedimo sotonske laži, moramo se pokajati zbog obeshrabrenja nad našim grijesima

Kada se obeshrabrimo, to je dokaz dvije stvari: našega neznanja o milosti Božjoj i naše nevjere u Njegovu ljubav prema nama. Sve je to grijeh.

Ako ste obeshrabreni nas svojim grijehom, to znači da se ne pouzdajete u Božju ljubav dok traje vaš neuspjeh. I živite u namjernom neznanju da vas je vaš Otac u potpunosti prihvatio. Potrebno je da se pokajate!

Kad biste samo razumjeli kako je velika milost vašega Oca prema vama, znali biste da vas On ljubi i kad padnete. Zato kažite: ”O, Bože, oprosti mi! Zbog svoga grijeha, bio sam silno obeshrabren. Nisam vjerovao u tvoju milost i opraštanje!”

Ne, nisam dostojan napisati ovu poruku. Niti se vi dostojni dići ruke i slaviti Boga. Nitko nije dostojan – ne u našoj ljudskoj snazi i sili. Ali Isus nam je rekao: ”Ja sam vas učinio dostojnima.” Zato sad možete ustati i reći u Njegove ime: ”Dostojan sam – krvlju Janjetovom!”

Autor: David Wilkerson

Izvor: www.novizivot.net

NE PROPUSTI  Amos 6: Biblija i Stari zavjet

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)