Špageti alla carbonara su vrhunsko jelo

Ispod možete vidjeti recept kako se pripremaju špageti alla carbonara. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slatka ili slana jela, upišete u pretragu npr. “Recept za rižu s raguom” ili “Riža s raguom” i kliknete “Search”.

Špageti alla carbonara su vrhunsko jelo
Ukusna jela od tijesta

Ukusni špageti alla carbonara

Sastojci za 1 osobu:

– 120 g špageta
– sol

Začin:

– 25 g kuhane polumasne šunke
– 10 g maslaca
– 1 žumanjak
– 25 g ribanog sira parmezana
– malo soli (ako šunka nije preslana)

Priprema

Uspite špagete u litru i pol vrele zasoljene vode, promiješajte ih i kuhajte, ali pazite da se ne prekuhaju. U međuvremenu narežite šunku na tanke rezance, uspite je u tavu, začinite maslacem i pirjajte na umjerenoj vatri. Na tanjuru na kojem ćete špagete poslužiti izmiješajte žumanjak s pola količine ribanog parmezana. Kad su špageti kuhani, ocijedite ih i naspite na žumanjak i brzo promiješajte. Špageti moraju biti vreli. U sredini špagete razmaknite i u nastalu udubinu uspite rezance šunke. Pospite sve preostalim ribanim sirom i poslužite vrlo vruće. Originalna tradicionalna carbonara je pikantnija (puno papra); priređuje se sa slaninom.

Da li ste isprobali ovaj recept kako se pripremaju špageti alla carbonara? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Pročitaj još: Kuhanje

Kuhanje je termička obrada sirove hrane. Kuha se u vodi ili na pari na 100 °C. Osim kuhanja hrana se termički može još pripremati i pečenjem ili pirjanjem. Oba načina hranu termički obrađuju na temperaturi od preko 100 °C, s tim što se pirjanje odvija na nešto nižoj temperaturi, bliže 100 °C.

Kuhanjem se pripravljaju juhe, gulaši, razna jela koja se jedu žlicom ili pak jela poput kuhanog povrća, mesa ili tjestenine.

IZVOR: Wikipedija

Hrana

Hrana je bilo koja tvar koja apsorpcijom u ljudskom organizmu doprinosi očuvanju homeostaze istog. Hranu u užem smislu čine sljedeći sastojci:

NE PROPUSTI  Riblji prženac s bešamelom je ukusno jelo

– Ugljikohidrati
– Bjelančevine
– Masti
– Vitamini
– Minerali

Ona čovjeku omogućava svakodnevne aktivnosti.

IZVOR: Wikipedija

Koliko puta tjedno kuhate? Možete nam reći u komentarima i ako želite, ukratko navesti neki recept vašeg omiljenog jela. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: