A Hidden Life (2019): Filmovi Terrencea Malicka

A Hidden Life (2019): Filmovi Terrencea Malicka
Photo: YouTube SearchlightPictures

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu, biografiju, romansu i ratni film A Hidden Life (Skriveni život), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film A Hidden Life

Godina filma: 2019

Filmski žanr: Drama, biografija, romansa, ratni film

Režija: Terrence Malick

Uloge: Max Mauff, Franz Rogowski, Max Mauff, Martin Wuttke, August Diehl i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Film se temelji na stvarnim događajima. Skriveni život je priča o neopjevanom heroju, Bl. Franzu Jägerstätteru, koji se odbio boriti za Nijemce u Drugom svjetskom ratu. Kad austrijskom seljaku prijeti smaknuće zbog izdaje, njegova nepokolebljiva vjera i ljubav prema ženi Fani i djeci održavaju njegov duh na životu.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Schumacher (2021): Biografski i dokumentarni filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film A Hidden Life i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: