The Great Dictator (1940): Filmovi Charliea Chaplina

The Great Dictator (1940): Filmovi Charliea Chaplina
Photo: YouTube Turner Classic Movies

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, dramu, komediju i ratni film The Great Dictator, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

The Great Dictator

Godina filma: 1940

Filmski žanr: Akcija, drama, komedija, ratni film

Režija: Charlie Chaplin

Uloge: Hans Conried, Jack Oakie, Henry Daniell, Bernard Gorcey, Charlie Chaplin, Paulette Goddard i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

20 godina nakon završetka Prvog svjetskog rata, u kojem je nacija Tomainia bila na strani gubitnika, Adenoid Hynkel je došao na vlast kao nemilosrdni diktator zemlje. On vjeruje u čistu arijevsku državu i desetkovanje Židova. Ova situacija nije poznata jednostavnom židovskom tomajanskom brijaču koji je hospitaliziran od bitke u Prvom svjetskom ratu.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film The Great Dictator i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: