Vacation Friends (2021): Najbolje komedije i avanture

Vacation Friends (2021): Najbolje komedije i avanture
Photo: YouTube JoBlo Movie Trailers

Ispod možete vidjeti kratak opis za komediju i avanturu Vacation Friends i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Vacation Friends

Godina filma: 2021

Filmski žanr: Komedija, avantura

Režija: Clay Tarver

Uloge: Robert Wisdom, Yvonne Orji, John Cena, Andrew Bachelor, Anna Maria Horsford, Lil Rel Howery i drugi.

Kratak opis radnje filma:

Vacation Friends je američka komedija iz 2021. godine koju je režirao Clay Tarver. U ovoj razuzdanoj komediji, ravnopravni Marcus i Emily sprijateljili su se s divljim zabavljačima željnim uzbuđenja Ronom i Kylom u odmaralištu u Meksiku. Njihovo prijateljstvo postaje nezgodno kada se vrate kući.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

Većina filmskih žanrova ima svoj prototip u drugim umjetničkim izričajima, osobito u književnim žanrovima.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Vacation Friends i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: