The Human Stain (2003): Najbolji filmovi Roberta Bentona

The Human Stain (2003): Najbolji filmovi Roberta Bentona
Photo: YouTube Miramax

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu, akciju, triler i romantični film The Human Stain, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

The Human Stain

Godina filma: 2003

Filmski žanr: Drama, akcija, triler, romansa

Režija: Robert Benton

Uloge: John Finn, Nicole Kidman, Mimi Kuzyk, John Cenatiempo, Anthony Hopkins, Ed Harris i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Film je zasnovan na istoimenom romanu Philipa Rotha. To je priča o Colemanu Silku, profesoru sa strašnom tajnom koja će mu uskoro slomiti život u malom gradiću u Novoj Engleskoj.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Drama

Drama znači radnja. Ona obuhvaća sve književne vrste namijenjene izvođenju na pozornici, a koje svoj pravi smisao dobivaju u kazališnoj predstavi.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogleali film The Human Stain i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: