Four Flies on Grey Velvet (1971) je dobar triler

Ispod možete pročitati kratak opis za misteriju, triler i kriminalistički film Four Flies on Grey Velvet, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Four Flies on Grey Velvet (1971) je dobar triler
Photo: Screenshot YouTube video TrailerTrackerEnglish

Film Four Flies on Grey Velvet

Godina filma: 1971

Filmski žanr: Krimić, misterija, triler

Distribucija: Paramount Pictures

Režija: Dario Argento

Uloge: Bud Spencer, Luigi Cozzi, Mimsy Farmer i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Roberto je bubnjar u jednoj rock grupi. On stalno prima zabrinjavajuće telefonske pozive te ga prati tajanstveni muškarac. Jednu noć je uspio sustići tog muškarca koji ga prati i pokušao je razgovarati sa njim. Umjesto razgovora došlo je do fizičkog sukoba te u borbi koja je uslijedila došlo je do ozljede.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirat.

IZVOR: Wikipedija

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Machete (2010): Filmovi Roberta Rodrigueza

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

IZVOR: Wikipedija

Da li ste pogledali film Four Flies on Grey Velvet i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)