Najbolji romantični filmovi: Windrider (1986)

Najbolji romantični filmovi: Windrider (1986)
Photo: YouTube Umbrella Entertainment

Ispod možete pročitati kratak opis za film Windrider. Ako vas zanimaju još neki najbolji romantični filmovi ili neki drugi filmski žanrovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Najbolji romantični filmovi: Windrider

Godina filma: 1986

Filmski žanr: Drama, komedija, romantični film

Režija: Vincent Monton

Uloge: Tom Burlinson, Nicole Kidman, Charles ‘Bud’ Tingwell, Bud Tingwell i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

PC Simpson je entuzijastični surfer. Uz pomoć inženjera očeve tvrtke Howard razvija visokotehnološku ploču za surfanje za nadolazeće svjetsko prvenstvo u surfanju. Ali onda se zaljubi u pjevačicu Jade…

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati. Većina filmskih žanrova ima svoj prototip u drugim umjetničkim izričajima, osobito u književnim žanrovima.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

NE PROPUSTI  John and Mary (1969) je lijep dramski film

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Windrider i ako jeste, koja je vaša ocjena filma i koji su vam najbolji romantični filmovi koje ste pogledali do sada? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: