The Passion of the Christ (2004): Filmovi Mela Gibsona

The Passion of the Christ (2004): Filmovi Mela Gibsona
Photo: YouTube AMBI Distribution

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu The Passion of the Christ (Pasija), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

The Passion of the Christ

Godina filma: 2004

Filmski žanr: Drama

Režija: Mel Gibson

Uloge: Maia Morgenstern, Claudia Gerini, Monica Bellucci, Rosalinda Celentano, Jim Caviezel i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Pasija je film u kojem se govori aramejski, hebrejski i latinski jezik. Film prikazuje posljednjih dvanaest sati u životu Isusa iz Nazareta, na dan njegova raspeća u Jeruzalemu. Priča počinje u Maslinskom vrtu gdje se Isus otišao moliti nakon Posljednje večere. Izdan od Jude Iskariotskog, Isus koji je učinio čuda i javno objavio da je Sin Božji, uhićen je i odveden natrag unutar gradskih zidina Jeruzalema.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Najbolji kriminalistički filmovi: Pool of London (1951)

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film The Passion of the Christ i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: