Trnoružica: Najljepše bajke za djecu i priče za laku noć

Trnoružica: Najljepše bajke za djecu i priče za laku noć
Bajke i priče za laku noć

Ispod možete pročitati lijepu i poznatu bajku Trnoružica. Autor je Charles Perrault. Ako vas zanimaju još neke bajke za djecu i priče za laku noć, upišete u pretragu npr. “Ružno pače” i kliknete “Search”.

Bajke za djecu – MENU

Trnoružica

Živio nekoć jedan kralj, silno tužan jer nije imao djece. Ali, sreća mu se ipak nasmiješila i jednoga dana kraljica na svijet donese prekrasnu djevojčicu.

Na slavlje priređeno u čast rođenja male princeze bile su pozvane sve vile iz kraljevstva. Kad su se gosti najljepše zabavljali, ušla je stara vila koju su zaboravili pozvati. Bila je zbog toga veoma ljuta i iz osvete je predskazala da će djevojčica umrijeti nakon što se nabode na vreteno.

Sva su vretena u kraljevstvu, prema kraljevoj naredbi, bila uništena. No, jednoga dana princeza je u jednom skrovitom dijelu dvorca naišla na staricu koja je prela vunu na vretenu. Htjela je i ona probati pa se ubola u prst.

Predskazanje se obistinilo. Kralj i kraljica bili su očajni. Obratili su se za pomoć jednoj dobroj vili. Ona im reče da je djevojka zaspala u san i da će spavati sve dok jednoga dana ne naiđe princ koji će je probuditi svojim poljupcem.

Zatim dobra vila svojim čarobnim štapićem uspava sve stanovnike u dvorcu. Koji će ponovo oživjeti kad oživi i princeza.

Prolazile su godine i dvorac je obrastao u gustu šumu. Jednoga lijepoga dana tuda je prolazio mladi princ. Bio je veoma radoznao pa prokrči put do dvorca.

Ušao je u dvorac i nemalo se iznenadio ugledavši da svi spavaju. Kad je spazio prelijepu princezu, privuče ga njezina ljepota, on se sagne i nježno je poljubi. Tog trena nestade čarolije! Princeza otvori oči i radosno pogleda princa. U dvorac se vratio život kao da se nikad ništa nije dogodilo.

NE PROPUSTI  Postolar i bankar: Bajke za djecu i priče za laku noć

Djevojka je očarala princa, on zaprosi njenu ruku i s dopuštenjem kralja i kraljice odvede je u svoj dvorac gdje su sretno živjeli do kraja života.

C. Perrault

Da li vam se sviđa ova bajka? Možete nam reći u komentarima. Hvala

Možda će vas zanimati i ovo: