Joga za lice u svakodnevnom životu

Joga za lice
Joga za lice je proces čišćenja lica i detoksikacije koji čini lice mladolikim

Joga za lice bazirana je na i principima učvršćivanja ključnih mišića na licu, a u kombinaciji s pravilnim disanjem povećava cirkulaciju na području lica, vrata i kralježnice, potičući izmjenu tvari, te veći dotok kisika i nutrijenata. To je zapravo proces čišćenja lica i detoksikacije koji čini lice mladolikim.

Joga za lice – upute

1. Udobno se smjestite na podu ili čvrstom madracu s nogama prekriženim na turski način. Zatvorite oči. Usredotočite se na disanje kroz nosnice. Hladan zrak ulazi unutra, a topliji izlazi. Protrljajte dlan od dlan, dok ne osjetite da su se zagrijali. Vruće dlanove stavite preko očiju. Pričekajte nekoliko sekundi i ponovite postupak. Ova vježba će umiriti očne živce i potaknuti cirkulaciju na području oko očiju.

2. Ostanite udobno smješteni ispravljene kralježnice. Srednji prst i kažiprst obje ruke stavite na čelo. Ostale prste savinite u šaku. Laganim kružnim pokretima pređite preko cijelog čela lagano se masirajući. Dok se prebacujete s jedne točke na drugu lagano odignite prste od kože. Nemojte prejako pritiskati, ali posebno posvetiti pažnju području između obrva i onome tik uz rub obrva. Ne zaboravite ravnomjerno i duboko disati.

3. Ista dva prsta stavite na područje nosa, pokraj ruba oka. Laganim kružnim pokretima prođite cijelo područje oko oka. Prvo ispod obrva, pa ispod oka. Držite oči zatvorene. Pripazite da masirate područje kože ispod kojeg su kosti, a ne samo oko. Napravite tri do četiri lagana kruga oko očiju.

4. Spojite zube i kao da ćete se prisiljeno nasmijati otvorite usne koliko god možete. Zadržite nekoliko sekundi. Popustite. Ponovite vježbu tri puta.

5. Što je moguće više otvarajte usta izgovarajući u sebi (ili naglas) samoglasnike A, E, I, O, U. Neka vam radi cijela vilica.

NE PROPUSTI  Čestitke roditeljima za ženidbu sina koje će ih zadiviti

6. Štipkajte se za bradu, na način da palcem i kažiprstom obje ruke uhvatite bradu zatim popustite. Opet stisnite, ali ne toliko da vam ostane crvenilo.

Možda će vas zanimati i ovo: