Uređenje doma na pametan i prihvatljivo jeftin način

Uređenje doma na pametan i prihvatljivo jeftin način
Lijepo uređenje doma

Originalno uređenje doma ne mora biti skupocjeno – nakit na zidovima, ukrasi iz prirode, predmeti istih boja i uramljena zrcala ukrasit će vaš dom i učiniti ga osebujnim.

Uređenje doma – Naslažite Jastuke

Ništa nije udobnije od gomile jastuka raspoređenih po udobnom kauču. Odaberite jastuke raznih boja i uzoraka za savršeni topli i domaćinski ugođaj za dnevni boravak.

Carstvo zrcala

Preskočite bušenje zidova i vješanja slika po njima, već prostor dekorirajte različitim oblicima i veličinama zrcala. Nepravilni oblici i uokvirena zrcala imat će estetsku funkciju, a istovremeno i povećati prostor.

Uređenje doma – Odmaknite namještaj

Namještaj postavljen uz zid djeluje strogo i tradicionalno. Pokušajte ga odmaknuti od zidova te posložiti u grupama, pa će sobe izgledati prostranije.

Voćni ukrasi

Nedostatak ukrasa u prostorijama lako ćete riješiti dekoracijom uz pomoć voća. Odaberite ono trajnije, koje neće izgubiti boju tako brzo, poput naranči, limuna, limete i jabuka. Postavite ih u staklene zdjele ili staklenke blizu izvora svjetlosti, poput prozora. Tako će boje voća u potpunosti doći do izražaja i osvježiti izgled prostorije.

Uređenje doma – Teorija boja

Jednoličnost u domu razbit će povezani uzorak predmeta u istoj boji. Odlučite se za najdražu boju te nabavite nekoliko predmeta koje ćete postaviti jedne uz dmgoga. Upotrijebite vaze, ukrasne tanjure, knjige, keramičke figurice ili slike.

Sve na hrpi

Za sentimentalne ljude, koji ne vole bacati stare posjetnice, kino ulaznice ili slične podsjetnike, odlično je riješenje skupljanje na jednu hrpu. U ukrasnom tanjuru ili drvenoj zdjelici vaše će uspomene biti na broju, a neće stvarati nered u prostoriji.

Uređenje doma – Stolić od knjiga

Ako nemate mjesta gdje bi mogli odložiti knjige, a niste u mogućnosti kupiti policu, uredno posložite knjige jedne na drugu tako da oblikuju stolić. Na vrh stavite ukrasni poslužavnik. Takav stolić funkcionirati će uz kauč u dnevnom boravku.

NE PROPUSTI  Čestitke kumi za rođendan koje će je zadiviti

Ukrasi iz prirode

Prirodne ljepote poput zanimljivih grana, kamenja upečatljivih oblika i boja mogu uljepšati svaku prostoriju.

Praktično i lijepo uređenje doma

Problem tvrdih i neudobnih stolica riješit će nekoliko jastučića. Navlake za njih možete izraditi sami ili pronaći krojačicu koja će to učiniti za vas. Trebat će vam samo malo materijala kojeg možete odabrati po drugim bojama u toj prostoriji.

Premali stol

Ukoliko je vaš stol premalen, na njega postavite nadstolnjak u živim bojama koji će prekriti samo središnji dio stola. Tako će se njegov ostatak doimati većim.

Uređenje doma – Kreativan kolaž

Pano daske u trgovinama su iznimno povoljne te lijepo izgledaju. Na njih možete staviti razglednice, dječje crteže i lijepe fotografije. Tako ćete i prostoriji dati “osobnost”.

Zidni ukrasi

Na zid objesite prazne drvene okvire, a unutar njih postavite nekoliko čavala. Na njih postavite svoj nakit poput koraljne ogrlice ili visećih naušnica. S obzirom da je nakit lagan, ne morate čavle jako zabijati u zid. Ovo će biti originalan i praktičan ukras na vašim zidovima.

Ako ste isprobali ove savjete za uređenje doma, možete nam reći u komentarima kako vam se sviđa. Hvala

Možda će vas zanimati i ovo: