Vijenac s rumom: Najbolji recepti za slatka jela

Vijenac s rumom: Najbolji recepti za slatka jela
Recepti i hrana

U ovoj objavi možete vidjeti recept za vijenac s rumom. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slatka jela ili slana jela, upišete u pretragu npr. “Recept za mramorni kuglof” ili “Mramorni kuglof” i kliknete “Search”.

Vijenac s rumom

Sastojci:

– 100 g maslaca ili margarina
– 150 g šećera
– 3 jaja
– 150 g brašna
– 50 g gustina
– 2 žlice praška za pecivo
– 1 vrećica vanilin šećera

Za natopiti:

– 6 žlica vode
– 6 žlica ruma
– 50 g šećera

Za punjenje i ukrašavanje:

– 3 žlice marmelade od marelice
– 2 dl slatkog vrhnja
– 2 žlice šećera
– malo crvene marmelade

Priprema:

Miješajte maslac da se ne zapjeni, postupno dodajte šećer, vanilin šećer i jaja. Brašno prosijte s gustinom i praškom za pecivo i malo-pomalo dodajte priređenoj masi. Tijesto pecite u prstenastom obliku koji ste prethodno namazali i posuli brašnom. Pecite u štednjaku oko 45 minuta na srednjoj temperaturi, a u električnom štednjaku 40 minuta na temperaturi od 200 stupnjeva. Pečeni kolač izvadite iz oblika te ga okrenite tako da raspucana strana dođe gore.

Vodu i šećer kuhajte, ohladite i ohlađenoj tekućini dodajte rum. Polovinom tekućine natopite kolač. Da biste ga lakše natopili, probodite ga na više mjesta drvenom iglom. Ostatak ruma ostavite poklopljen. Sada ohlađeni kolač okrenite i prerežite. Gornju polovinu natopite preostalim rumom. Donji dio vijenca namažite marmeladom i jednom trećinom čvrsto tučenog vrhnja. Poklopite ga gornjim dijelom i premažite ostatkom vrhnja. Ukrasite crvenom marmeladom.

Da li ste isprobali ovaj recept? Možete nam reći u komentarima ove objave. Hvala

NE PROPUSTI  Rolada od čokolade i malina: Recepti za slatka jela

Možda će vas zanimati i ovo: