Vjera u Isusa osigurava pobjedu u svakoj nevolji

Vjera u Isusa osigurava pobjedu u svakoj nevolji
Isus Krist

Vaša vjera u Isusa najdragocjeniji je dijamant. Ne samo da vam otvara nebeska vrata, već pomaže da pobjeđujete u žestokim bitkama s kojima se sada suočavate na ovoj Zemlji.

Gospodin nam obećava pobjedu nad našim neprijateljima i ne isključuje se tijekom najtežih nevolja, uključujući ovu pandemiju koronavirusa. Želim vas danas ohrabriti stihom iz Biblije koji kaže: “Jer sve što je rođeno od Boga pobjeđuje svijet. A ovo je pobjeda koja je nadvladala svijet – vaša vjera.” (1. Ivanova 5, 4) Važno je da znamo kako živjeti i kretati se vjerom u Isusa Krista i samo u Njega.

Tvoja vjera u Isusa pobjeđuje tvoje strahove i sumnje

Ne dopustite da vas opsjednu sumnje i strahovi. U lice tjeskobe i nesigurnosti izjavite s vjerom da Onaj kojega volite, Bog Spasitelj, drži vaš život u Njegovim rukama! Dok počivate u ovoj istini, znajte da vaša vjera dolazi od slušanja Božje Riječi (vidi Rimljanima 10, 17). Dakle, Riječ hrani vašu vjeru. Koristite ju svaki dan!

Također, vaša je vjera štit koji omogućuje da zaustavite vatrene strelice neprijatelja (vidi Efežanima 6, 16). Biblija kaže da đavao hoda poput ričućeg lava, tražeći koga može proždrijeti (vidi 1. Petrova 5, 8). Njegov cilj je da vas paralizira. Strah je jedno od njegovih najdražih oružja. Paralizirana strahom, žrtva se više ne može kretati, a lav će je proždrijeti.

Dobra vijest za svakoga vjernika

“Podložite se dakle Bogu! Oduprite se đavlu i pobjeći će od vas!” (Jakov 4, 7)

Podložiti se Bogu znači reći mu: “Ja sam Tvoje dijete, ovisim o Tebi. Moj život je u Tvojim rukama, a Ti si sa mnom.” Vjerujte u Njegovu svemoć, Njegovo veličanstvo i njegovu veličinu. Vjerujte da je On vaša vrlo prisutna pomoć u trenucima nevolje.

NE PROPUSTI  Daniel 14: Biblija i Stari zavjet

Đavao nema vlast nad vama, jer pripadate Bogu. Bog je vaš Otac. I Bog obećava da će đavao pobjeći od vas. Kao što tama ne može podnijeti svjetlost, đavao ne može podnijeti iskrenu vjeru Božjega djeteta.

Uvijek Mu vjerujte, ne dopustite da vas bilo što zastraši i dobit ćete pobjedu!

Izvor: www.novizivot.net

Možda će vas zanimati i ovo: