Vjerovali ili ne broj 5

Ispod možete pročitati neke zanimljivosti kada je u pitanju kategorija Vjerovali ili ne broj 5. Nadamo se da će vas objava zabaviti i da puno toga niste znali.

Vjerovali ili ne broj 5
Dupini ne sišu mlijeko, nego ga majka kontrakcijom mišića istiskuje iz svojih mliječnih žlijezda u usta mladuncu. Kako se ne bi miješalo s morem, mlijeko mora biti iznimno gusto i masno!

 Velike zanimljivosti iz Vjerovali ili ne broj 5

Postoji više od milijun vrsta gljiva. Žive u svim sredinama: na zemlji, u vodi i u zraku, a preko dvadeset vrsta uspijeva u bezvodnoj i žarkoj Sahari!

Čileanskim rudarima koji su 2010. duže od dva mjeseca bili zatočeni pod zemljom dostavljena je pošiljka marihuane, kako bi što lakše preživjeli golemi stres!

Koktel Manhattan izmislila je majka Winstona Churchilla, pomiješavši viski i vermut!

Dupini ne sišu mlijeko, nego ga majka kontrakcijom mišića istiskuje iz svojih mliječnih žlijezda u usta mladuncu. Kako se ne bi miješalo s morem, mlijeko mora biti iznimno gusto i masno!

Prvi film o tragediji Titanica snimljen je u nacističkoj Njemačkoj, pod izravnim nadzorom Josepha Goebbelsa. Radnja se temeljila na teoriji da su za nesreću krivi – pohlepni Britanci!

Britanac Jude Metcalf zbog pljačke trgovine osuđen je na višemjesečnu zatvorsku kaznu. Iza rešetaka je, međutim, proveo samo 75 dana: sudac ga je oslobodio zato što je sa svojih 226 centimetara bio previsok za zatvorski krevet!

Japanska policija redovito upada u noćne klubove kako bi provjerila poštuje li se zabrana plesanja nakon ponoći. Naime, samo u klubovima koji udovoljavaju nizu zahtjevnih propisa ta je aktivnost dozvoljena u sitnim satima!

Žirafe, najviše živuće životinje na Zemlji, u trku dostižu brzinu od preko pedeset kilometara na sat!

Pročitaj još: Članak

Članak je cjelovit i samostalan prozni sastavak objavljen u dnevnim i nedjeljnim novinama, znanstveni i književni periodici, stručnim publikacijama ili leksikografskim izdanjima. Članak temeljitije obrađuje neku činjenicu ili je pak, brza i informativna reakcija na kakav aktualni problem.

NE PROPUSTI  Vjerovali ili ne broj 3

IZVOR: Wikipedija

Možda će vas zanimati i ovo: