Vlad the Impaler (2018): Povijesni i ratni filmovi

Vlad the Impaler (2018): Povijesni i ratni filmovi
Photo: YouTube 4DigitalMedia

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, ratni i povijesni film Vlad the Impaler, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Vlad the Impaler

Godina filma: 2018

Filmski žanr: Akcija, ratni film, povijesni film

Režija: Osman Kaya

Uloge: İsmail Filiz, Gülşah Şahin, Batın Uçan i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Sredinom 15. stoljeća, za vrijeme Osmanlijskog carstva, dešavaju se užasna zvjerstva i krvava ubojstva. Ovo je istinita priča o 7 neobično odjevenih neustrašivih ljudi osmanske vojske koji se bore protiv okrutnog Vlada.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Povijest

Povijest ili historija (etim. od grčkog ἱστορία, istoria, istraga ili informacija, spoznaja dobivena istraživanjem, od glagola ἱστορεῖν, istraživati) u hrvatskom jeziku ponekad se razgovorno koriste kao istoznačnice za prošlu zbilju (lat. res gestae: djela), ali danas uvelike prevladava povijest. U stručnom nazivlju oni označavaju dva različita pojma: povijest prošlu zbilju, a historija humanističku znanost koja proučava tu zbilju. Srodna znanost koja ju proučava na temelju pisane građe naziva se historiografijom. Znanstvenika koji istražuje ljudsku povijest nazivamo povjesničarom.

NE PROPUSTI  The Mist (2007): Najbolji filmovi Franka Darabonta

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Vlad the Impaler i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: