Vuk i lisica: Bajke za djecu i priče za laku noć

Vuk i lisica: Bajke za djecu i priče za laku noć
Najljepše bajke i priče za djecu

Ispod možete pročitati lijepu bajku Vuk i lisica. Autor je Jean de La Fontaine. Ako vas zanimaju još neke najljepše bajke za djecu i priče za laku noć, upišete u pretragu npr. “Šuma i drvosjeća” i kliknete “Search”.

Bajke za djecu – MENU

Vuk i lisica

Jedne se noći lisica zagledala u dno bunara i ugledavši bijeli odraz mjeseca u vodi, pomislila je da je to komad sira. Nad bunarom su visjela dva kabla koja su naizmjence silazila. Sjela je lisica u jedan kabao i spustila se u bunar, no kad je stigla do dna, shvatila je iluziju: nije bilo nikakvog sira, već samo odraz mjeseca u vodi.

Da bi se mogla vratiti, bilo je potrebno da netko drugi spusti u bunar onaj drugi kabao. Provela je lisica dva dana u mračnom bunaru. Jedan gladan vuk koji je onuda slučajno prolazio, čuo je neko komešanje i provirio u bunar. Ugledavši lisicu uskliknuo je; “Kumo, lisice! Što radiš tamo dolje?”

Lisica je odgovorila: “Da li vidiš ovu stvar koja se pomalo sjaji? Božanstveni je to sir, u životu nisam okusila nešto tako dobro. Ako želiš zalogaj, slobodno se spusti pomoću onog kabla kojeg sam ostavila tamo gore. “Vuk je naivno povjerovao lisici i prihvatio poziv. Oduševljen neočekivanim obrokom, posjeo se u kabao i kako se spuštao prema dnu, istovremeno je svojom težinom podignuo kabao u kojem je sjedila lisica. Našavši se na slobodi, lisica je hitro odskakutala dalje.

Jean de La Fontaine

Da li vam se sviđa ova bajka? Možete nam reći u komentarima. Hvala

NE PROPUSTI  Mrav i golubica: Bajke za djecu i priče za laku noć

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.