12 Mighty Orphans (2021): Povijesni i sportski filmovi

12 Mighty Orphans (2021): Povijesni i sportski filmovi
Photo: YouTube Sony Pictures Classics

Ispod možete vidjeti kratak opis za sportski i povijesni film 12 Mighty Orphans. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv filmskog žanra ili filma i kliknete “Search”.

12 Mighty Orphans

Godina filma: 2021

Filmski žanr: Sport, povijesni film

Režija: Ty Roberts

Uloge: Tyler Silva, Heath Freeman, Ron White, Jake Austin Walker, Jacob Lofland, Carlson Young i drugi.

Kratak opis radnje filma:

12 Mighty Orphans je američki povijesni i sportski film iz 2021. godine koji je režirao Ty Roberts iz scenarija Robertsa, Lanea Garrisona i Kevina Meyera. Progonjen svojom tajanstvenom prošlošću, predani srednjoškolski nogometni trener vodi ekipu siročadi na državno prvenstvo tijekom Velike depresije i usput nadahnjuje slomljenu naciju.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film).[1] Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

Većina filmskih žanrova ima svoj prototip u drugim umjetničkim izričajima, osobito u književnim žanrovima.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  The Water Diviner (2015): Drame, povijesni i ratni filmovi

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film 12 Mighty Orphans i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: