Changeling (2008): Najbolji krimići

Changeling (2008): Najbolji krimići
Photo: YouTube DeFilmBlog

Ispod možete pročitati kratak opis za biografiju, dramu, akciju, misteriju, triler, povijesni i kriminalistički film Changeling (Zamjena), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Changeling

Godina filma: 2008

Filmski žanr: Akcija, drama, krimić, biografija, triler, misterija, povijesni film

Režija: Clint Eastwood

Uloge: Michael Dempsey, Angelina Jolie, Dominick Dunne, Ryan Cutrona, John Malkovich, Amy Ryan i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Los Angeles, 1928. Samohrana majka Christine Collins vraća se s posla i vidi da nema svog devetogodišnjeg sina Waltera. Ona zove L.A.P.D. za pokretanje pretrage. Pet mjeseci kasnije, u Illinoisu je pronađen dječak koji odgovara opisu, a on kaže da je njezin sin. Policija želi ponovo spojiti majku i sina, ali ona inzistira da on nije njezin dječak. Policajci je odbacuju kao lažljivicu.

Trailer

Pogledaj film na Netflixu

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Night Teeth (2021): Dobri krimići

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Changeling i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: