15 snažnih molitvi iz Biblije koje možete koristiti

15 snažnih molitvi iz Biblije koje možete koristiti
Molitve

Na koji način molite? Molitve koje potječu iz Biblije zasigurno su u skladu s Božjim srcem. Donosimo popis 15 snažnih molitvi iz Biblije koje možete koristiti od riječi do riječi ili koje će vam dati poticaj kako da sami molite:

15 snažnih molitvi – Rimljanima 5,1-11

Oče nebeski, zahvaljujemo ti na tvojoj predivnoj nedokučivoj ljubavi koja je razlivena za nas na križu i izlivena u nas po Duhu Svetome. Želimo bolje okusiti i doživjeti dubinu i širinu i duljinu i visinu tvoje čudesne ljubavi. Pomozi nam da hodamo u vjeri. Pomozi nam da ustrajemo u patnjama. Pomozi nam da posjedujemo potrebu za tobom. Pomozi nam da u potpunosti prihvatimo tvog Sina, Isusa Krista, našeg Otkupitelja. Stoga, izlij svoju ljubav u naša srca, u većoj mjeri snagom Duha Svetoga, po Isusu Kristu Gospodinu našemu. U Njegovo ime molimo, Amen.

Korinćanima 5,1-5

Oče nebeski, zahvaljujemo ti za divnu budućnost koju si nam pripravio kroz smrt i uskrsnuće svog Sina, Isusa Krista. S nestrpljenjem iščekujemo dan kada ćemo ući u tvoju prisutnost za svu vječnost s proslavljenim tijelima koja neće biti okaljana grijehom. Molim te, pomozi nam da se ne obeshrabrimo kada se suočavamo s mnogim životnim pritiscima, brigama i nevoljama u ovom palom svijetu. Neka nas uvelike ohrabri spoznaja da si nam dao Duha Svetoga kako bi pripremio naše duše za kraljevstvo u kojem ćemo prebivati s tobom. Hvala ti što si nam omogućio da Isus živi u nama. U Njegovo ime molimo, Amen.

15 snažnih molitvi – Korinćanima 5,6-10

Oče nebeski, zahvaljujemo ti što nas koristiš da donosimo radost tvome Sinu, Isusu Kristu. Usred svih borbi, pritisaka i obeshrabrenja s kojima se suočavamo u svojim krhkim, palim tijelima, molimo te da nas nastaviš preobražavati u službenike koji su uvijek hrabri. Vodi nas Duhom Svetim da nađemo odmor u velikim obećanjima koja si nam obznanio u svojoj Riječi. Priznajemo da smo slabi i da nam je potrebna tvoja pomoć.

Pripremi nas za dan kada ćeš suditi na račun svih naših djela i prijestupaka. Iako ne zaslužujemo tvoju milost, nema načina na koji ti možemo zahvaliti što si našu krivnju i sramotu pribio na križ po svome razapetom Sinu. Gospodine, iskreno čeznemo da doživimo trenutak kada ćeš nam objaviti: „Dobro, slugo valjani i vjerni! Nad malim si bio vjeran, nad mnogim ću te postaviti! Uđi u radost gospodara svojega.“ Pomozi nam da nastavljamo naš hod u vjeri iščekujući dan kada ćemo vidjeti ono u što vjerujemo. U ime Isusovo te molimo, Amen.

Korinćanima 5,11-13

Slavimo te Bože za tvoju beskrajnu mudrost. Znamo toliko malo, a ipak smo toliko zahvalni da možemo služiti onome koji zna sve. Priznajemo da naše grešne želje slamaju naša srca, i da smo pokušali sakriti svoju sramotu od tebe. Molimo te, oprosti nam za ogovaranje drugih ljudi u našim životima. Naša srca su slomljena i ne možemo se sami spasiti. Hvala ti što naša vlastita srca poznaješ bolje od nas. Hvala ti što si nas spasio kroz svog Sina, Isusa Krista. Hvala ti što si oživio naša mrtva srca snagom Duha Svetoga. Molimo te, čuvaj naša srca od duha kritiziranja, i pomozi nam da se ne obeshrabrimo kada osjećamo da nas pritisci vode u sumnje. Obnavljaj naš um i daj nam pouzdanje u istinu koju pronalazimo u riječima Biblije. U ime Isusa Krista molimo, amen.

15 snažnih molitvi – Korinćanima 5,14-15

Oče nebeski, hvala ti za pouzdanje koje stavljaš u naša srca kroz ljubav svoga Sina. Radujemo se danu kada nećemo s ovog svijeta prijeći u osudu, već ćemo umjesto toga ući u tvoju prisutnost vječne slave. Oče, priznajemo da smo umorni od života kojeg živimo za sebe. Hvala ti što si poslao Isusa da umre umjesto nas i izbavi nas iz ove bijede života u kojem smo usredotočeni sami na sebe.

Bez obzira s kakvim se borbama, kušnjama ili tragedijama suočavali, molim te pomozi nam da se ne obeshrabrimo. Po Duhu Svetom, ukloni od nas svaku sumnju u tvoju ljubav za nas. Pomozi nam da ne zaboravljamo radosnu vijest po kojoj smo postali tvoji i da si nam oprostio naše grijehe. Vodi nas da svoje živote živimo za Krista na našim radnim mjestima, među našim prijateljima i obitelji, i gdje god se nalazili. Sve ovo te molimo u ime našeg Gospodina i Spasitelja, Isusa Krista, Amen.

Korinćanima 5,16-17

Oče nebeski, hvala ti što si nas učinio novim stvorenjima u Kristu! Hvala ti za radosnu vijest da nas ne gledaš po tijelu. Hvala ti što, za razliku od nas, ti nas poznaješ i sudiš po našim srcima. Oprosti nam što dozvoljavamo da plitke, svjetovne osude drugih postaju prepreka za naše naviještanje tvojeg evanđelja. Hvala ti što si iznad naših slabosti i pristranosti, i što donosiš život u naša srca po Duhu Svetome. Molim te, pomozi nam da ljude gledamo tvojim očima i rastemo u našoj smjelosti da dijelimo evanđelje drugima. Sve ovo molimo u Isusovo ime, Amen.

15 snažnih molitvi – Korinćanima 5,18-20

Oče nebeski, zahvalni smo ti što si nas sa sobom pomirio po Isusu Kristu, i slavimo te što si nas grešnike otkupio i izabrao za predstavnike tvog evanđelja u ovom svijetu. Molimo te, nastavi nas opremati i koristiti u svojoj otkupiteljskoj misiji u kojoj milostivo donosiš mir grešnicima. Posvećuj nas za svoju slavu dok priznajemo svoje grijehe, kajemo se i sjećamo se prijestupa koje smo počinili protiv tebe.

Drži nas sve poniznima u traženju pomirenja s ljudima protiv kojih smo sagriješili. Štiti nas Duhom Svetim od našeg duha ponosa kad god služimo svojim obiteljima, crkvi, radnim kolegama ili nepoznatima u potrebi. Premda ne zaslužujemo tvoj oprost, zahvaljujemo ti za neizmjernu ljubav i milost koju si nam pokazao na križu. Molimo te, hrani naša srca svakodnevno riječima Biblije i daj nam hrabrosti da svima hrabro objavljujemo tvoje evanđelje. Molimo sve to u ime Isusa i njegovu slavu. Amen.

Korinćanima 5,21

Oče nebeski, hvala ti za tvoju savršenu pravednost. Ne postoji pravedniji niti milostiviji sudac od tebe, i priznajemo ti da ne zaslužujemo tvoj oprost za grijehe koje smo počinili. Iako smo sagriješili protiv tebe, izdali te i mrzili te na toliko mnogo načina, zahvaljujemo ti na nevjerojatnom daru slobode od vlasti grijeha u našim životima. Pomozi nam da se uvijek prisjećamo cijene naše slobode i da nikada ne zaboravimo kako se Isus suočio s našim grijesima na križu.

Pomozi nam da također rastemo u našoj osviještenosti o grijesima koji su umrljali naše živote kako bismo naučili mrziti naše grijehe kao što ih ti mrziš. Neka svjetlo Duha Svetoga osvijetli tamna mjesta u našim srcima kako bismo bolje spoznali naše grijehe i pokajali se za njih na tvoju slavu. Hvala ti puno što si nas pomirio po evanđelju kako bi nas učinio svojim pravednim slugama. Upotrijebi nas da dobru vijest hrabro naviještamo drugima. Molimo sve to u ime Isusa i za njegovu slavu, Amen.

15 snažnih molitvi – Luka 2,8-20

Oče nebeski, klanjamo se pred tobom, i prepoznajemo našu veliku potrebu za Spasiteljem. Danas želimo podići svoja srca i zahvaliti ti na tvom Sinu, našem Gospodinu, Isusu Kristu. Podižemo svoja srca na slavu našeg Spasitelja, a kao tvoja ljubljena djeca i tvoje otkupljene sluge, predajemo ti svoje živote. Oprosti nam naše grijehe, vodi nas svojim Duhom u pokajanje, i učini nas odvažnim navjestiteljima tvoje Riječi. Sve to molimo u imenu Isusa Krista, Gospodina našega, Amen.

Luka 2,22-35

Oče nebeski, slava ti za najveći dar ljubavi u tvome Sinu. Koje divno svjetlo nade si dao ovom mračnom svijetu. Hvala ti što si svoj zakon savršeno ispunio u Isusu Kristu, budući da nitko od nas to nije mogao. Priznajemo ti da ne možemo spasiti sami sebe, i zahvalni smo na dobroj vijesti spasenja samo po Kristu. Molimo te, ohrabri nas Duhom Svetim poput Elizabete, Šimuna i pastira u svjedočenju Isusa. U njegovo ime i za njegovu slavu molimo, Amen.

15 snažnih molitvi – Postanak 37,1-11

Bože, hvala ti za ljubav i milost koju pružaš nama koji vjerujemo u Isusa Krista. Priznajemo da ne zaslužujemo tvoju izobilnu milost prema grešnicima poput nas. Ipak, hvala ti što si nas izabrao i učinio nas novim stvorenjima kroz naše zajedništvo u Kristovoj smrti i uskrsnuću. Molimo te zaštiti nas od zlih misli i svjetovnih stvari koje skreću našu pažnju s tebe.

Neka Duh Sveti otvori naše oči da svakodnevno jasno vidimo otkrivenja u Bibliji. Pomozi nam da učimo iz primjera muškaraca i žena koje si nam dao u svojoj Riječi kako bismo sve više živjeli svetim životima na tvoju slavu. Upotrijebi svoju Crkvu ovdje i širom svijeta, neka jasno sjaji u ovom mračnom svijetu. Molimo sve to u ime Isusa Krista i na njegovu slavu, Amen.

Postanak 37,12-36

Bože, hvala ti za tvoje milosrdno srce. Daj nam neumornost dobrog pastira koji ide za odlutalom ovcom i nikada ne odustaje. Zaštiti nas svojim Duhom Svetim da se olako ne obeshrabrujemo i daj nam duhovnu snagu da izdržimo teškoće s kojima se suočavamo. Molimo te, izbavi nas od gorke nagonske prirode kojom zavidimo drugima i odupiremo se tvojoj volji.

Spasi nas od života pretvaranja i toga da religiju koristimo kao masku za pokrivanje našeg protivljenja istinama Isusa Krista. Oče nebeski, molimo te pomozi nam u razdobljima žalosti i gubitka kako bismo izdržali u spoznaji da tvoj Sin živi, i da u njemu žalost nikada nema posljednju riječ. Sve to molimo u ime Isusa i na njegovu slavu, Amen.

15 snažnih molitvi – Postanak 39,1-6

Oče nebeski, hvala ti što si nas obilno blagoslovio kroz naše jedinstvo s Isusom Kristom. Slavimo te što si nas zapečatio kao svoju posvojenu djecu i učinio nas bogatim nasljednicima svog vječnog kraljevstva. Hvala ti što nas tješiš u trenucima naših slabosti i nevolja sa sigurnim uvjerenjem da ćeš nas poput Krista uskrsnuti nakon smrti. Slavimo te za pobjedu koju daješ Crkvi dok nas Duh Sveti vodi da naviještamo dobru vijest svakom plemenu, svakom jeziku i svakom narodu.

Gospodine, priznajemo da smo često tratili i rasipali tvoje blagoslove. Molimo te, oprosti nam i pomozi nam da svaki blagoslov koji imamo ulažemo u tvoje kraljevstvo kako bi nas mogao koristiti da budemo blagoslov drugima. Ako je tvoja volja, molimo te da nam pomogneš da osvojimo naklonost naših obitelji, prijatelja i kolega živeći bez srama za evanđelje i slavu našeg Gospodina Isusa Krista. Molimo sve to u njegovo ime i njegovu slavu, Amen.

Postanak 39,6-12

Oče nebeski, hvala ti za tvoju apsolutnu dobrotu, savršenstvo i svetost. Hvala ti za tvog Sina, Isusa Krista, koji je bio kušan na svaki način baš poput nas, ali nije sagriješio. Priznajemo da smo u svojoj slabosti umno i tjelesno besramno uživali u grijesima kojima smo se trebali oduprijeti. Molimo te, oprosti nam za naše nesvete neuspjehe. Nauči nas da istinski žalimo zbog naših djela protiv tebe i vodi nas Duhom Svetim u istinsko pokajanje.

Zahvalno smo ti na izobilnoj milosti koju svakodnevno na nas izlijevaš zbog Isusove smrti i uskrsnuća. Hvala ti što nam daješ snagu Duha Svetoga kako bi se lakše suočavali s budućim iskušenjima. Nastavi nas posvećivati u našim krhkim tijelima dok željno iščekujemo povratak tvog proslavljenog Sina. U ovom mračnom svijetu, učini nas svetim svjetlom i istinitim svjedocima. U ime Isusa Krista i njegovu slavu molimo, Amen.

15 snažnih molitvi – Postanak 39,13-23

Gospodine, slavimo te zbog tvoje pravednosti i savršenog suda, jer ti si nepotkupljiv sudac daleko veći od bilo koje podmitljive vlasti ili grešnog čovjeka. Ti si beskrajno mudar, istinski poznaješ misli, namjere i srca svakog bića koje si ikada stvorio. Hvala ti što si obećao da ćeš jednog dana donijeti pravdu za svaku laž, svaku izdaju i svaku nepravdu protiv nas koje tvoja Crkva trpi. Molimo te, izbavi nas od gorčine koja se tako lako pretvori u ljutnju i mržnju kada nam drugi nanose nepravdu.

Pomozi nam da vidimo tvoju božansku svrhu i pouzdajemo se u tvoju dobrotu čak i u vlastitim patnjama i gubicima. Oprosti nam za vremena kada smo potisnuli istinu tvojih obećanja i okrenuli se svojim putovima. Svojim Duhom Svetim vodi nas u pokajanje, čuvaj nas od iskušenja i posvećuj nas za djela tvog kraljevstva među našim obiteljima, prijateljima i kolegama. Nauči nas više o ljubavi kojom Krist ljubi, čak i kad ga se omalovažava. U ime našega Gospodina i Spasitelja Isusa molimo, Amen.

Postanak 41,1-43

Oče nebeski, hvala ti za Duha Svetoga, koji nam daje mudrost, ispunjava nas životom, čuva naša srca i prosvjetljuje naš um da shvatimo radosnu vijest Isusa Krista. Neka se opredijelimo za ništa manje od čiste nepatvorene istine koju si nam otkrio u svojoj svetoj Riječi. Priznajemo da bez tebe ne možemo učiniti ništa. Stoga te molimo da nam oprostiš kada smo bili neposlušni Riječi kako bismo svoje vlastite grešne želje stavljali ispred potreba drugih.

Molimo te da nas Duhom Svetim vodiš u pokajanje i život koji te slavi. Pomozi nam da se odupremo mamljenju prijevarnih filozofija ovoga svijeta koje obećavaju isprazne užitke koji nas u konačnici vode u smrt i uništenje. Stavi duboku želju u naša srca da spoznamo mudrost Biblije i koristimo ju tako da preobrazi i obnovi naš um. Upotrijebi svakog od nas da služimo kao primjer tvoje svetosti i ljubavi ovom svijetu u težnji da slijedimo Isusa i njegove zapovijedi pretvaramo u djela.

Učini nas svojim istinitim svjetlom onima koji lutaju u tami među našim obiteljima, prijateljima, susjedima i kolegama s posla. Ohrabri nas i našu braću i sestre diljem svijeta da bez ikakvog srama objavljujemo našu vjeru u Isusa Krista. Koristi naša svjedočanstva na svoju slavu da pomognu spašavati duše. Sve to molimo u Isusovo ime, Amen.

15 snažnih molitvi – Izaija 53,3

Bože, slavimo te zbog tvoje neizmjerne milosti. Premda zaslužujemo kaznu za naše grijehe, ti si bio obilno milostiv prema svijetu. U ljubavi i pravdi sakupio si naše prijestupe i položio ih na svog Sina kako bi nama bilo oprošteno. Omogući nam sada po Duhu Svetome da se okrenemo od svojih vlastitih putova kako bismo slijedili put našeg Spasitelja, Isusa Krista.

Čuvaj nas od umišljenih, samopravednih djela i ravnodušne poslušnosti tvojim zapovijedima. Za one od nas koji se bore s duhom pobune, otpora, ljutnje ili sumnje, molimo te da im daš duha mira. Hvala ti Bože što s nama dijeliš svoju nadmoćnu pobjedu nad smrću. U ime Isusa Krista i za njegovu slavu molimo, Amen.

Autor: Colton Tatham

Prijevod: Vesna L.

Izvor: unlockingthebible.org

Prenosi: www.novizivot.net

Možda će vas zanimati i ovo: