Najbolji ratni filmovi: Spring 1941 (2007)

Najbolji ratni filmovi: Spring 1941 (2007)
Photo: YouTube movieurope

Ispod možete pročitati kratak opis za film Spring 1941. Ako vas zanimaju još neki najbolji ratni filmovi ili neki drugi filmski žanrovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Najbolji ratni filmovi: Spring 1941

Godina filma: 2007

Filmski žanr: Drama, ratni film

Režija: Uri Barbash

Uloge: Clare Higgins, Sinead Matthews, Joseph Fiennes, Neve McIntosh, Kelly Harrison i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Uspješni liječnik Artur Planck, njegova supruga Clara i njihove dvije kćeri traže sklonište od Nijemaca koji napadaju Poljsku.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati. Većina filmskih žanrova ima svoj prototip u drugim umjetničkim izričajima, osobito u književnim žanrovima.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

NE PROPUSTI  Mountains of the Moon (1990): Povijesni filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Spring 1941 i ako jeste, koja je vaša ocjena filma i koji su vam najbolji ratni filmovi koje ste pogledali do sada? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.