De Gaulle (2020): Dobri životopisni filmovi

De Gaulle (2020): Dobri životopisni filmovi
Photo: YouTube UniFrance

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu, biografski i povijesni film De Gaulle, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film De Gaulle

Godina filma: 2020

Filmski žanr: Drama, biografija, povijesni film

Režija: Gabriel Le Bomin

Uloge: Marilou Aussilloux, Andrew Bicknell, Lambert Wilson, Philippine Leroy-Beaulieu i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Pariz, lipanj 1940. Bračni par de Gaulle suočen je s vojnim i političkim slomom Francuske. Charles de Gaulle se pridružuje Londonu dok se Yvonne, njegova supruga, nalazi sa svoje troje djece na putu egzodusa.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Rat

Rat je organizirani sukob naoružanih ljudi, kao produženje politike država, nacija, klasa sredstvima oružanog nasilja u cilju ostvarivanja određene političke, gospodarske i druge dobiti. Rat je društvena pojava uvjetovana i povezana s pojavom i razvitkom klasnog društva čiji su osnovni zakoni ujedno i opći zakoni razvitka rata. Osnovni sadržaj rata čini oružana borba, ali se rat ne svodi samo na nju, on je širi, složeniji jer uključuje i druge oblike borbe (političke, gospodarske itd.) koje imaju veliko značenje za pripremu i vođenje rata.

NE PROPUSTI  Jack the Ripper (1959): Povijesni i kriminalistički filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film De Gaulle i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: