Biografski filmovi: In Love and War (1996)

Photo: YouTube From a Lost Deck

Ispod možete pročitati kratak opis za film In Love and War. Ako vas zanimaju još neki biografski filmovi ili neki drugi filmski žanrovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Dobri biografski filmovi: In Love and War

Godina filma: 1996

Filmski žanr: Biografija, drama, romantični film

Režija: Richard Attenborough

Uloge: Tom Goodman-Hill, Colin Fox, Richard Fitzpatrick, Mackenzie Astin, Sandra Bullock i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Reporter Ernest Hemingway vozač je hitne pomoći u Italiji tijekom Prvog svjetskog rata. Dok hrabro riskira život na poslu, ozlijeđen je i završava u bolnici, gdje se zaljubljuje u svoju medicinsku sestru Agnes von Kurowsky.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati. Većina filmskih žanrova ima svoj prototip u drugim umjetničkim izričajima, osobito u književnim žanrovima.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  The Constant Gardener (2005): Misteriozni filmovi

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film In Love and War i ako jeste, koja je vaša ocjena filma i koji su vam najbolji biografski filmovi koje ste pogledali do sada? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: