Biografija Franka Sinatre – Biografije poznatih

Biografija Franka Sinatre - Biografije poznatih
Životopis

Ispod je kratka biografija Franka Sinatre, poznatog američkog pjevača i glumca. Ako vas zanimaju još neke biografije poznatih iz Hrvatske ili svijeta, upišete u pretragu npr. “Biografija Ivane Brlić Mažuranić” ili “Ivana Brlić Mažuranić ” i kliknete “Search”. Ako u ovoj web stranici postoji biografija tražene osobe, to će vam se automatski prikazati u rezultatima pretrage. Ako vas zanima, možete pročitati nešto o avanturi zvanoj budućnost.

Kratka biografija Franka Sinatre

Frank Sinatra je rođen 12. prosinca 1915. godine u Hobokenu (SAD), a umro je 14. svibnja 1998. godine u Los Angelesu (SAD). Otac mu je bio vatrogasac, a majka visoki dužnosnik demokratske stranke. Kada je imao 15 godina napustio je srednju školu sa željom da postane sportski novinar. Posao novinara nije lako dobio. Prvo je morao voziti kamion za novine New Jersey Observer, te je radio u tiskari. Kasnije je upisao večernju školu novinarstva, te je nakon završene škole uspio dobiti posao sportskog novinara.

Što se tiče pjevanja, Frank Sinatra je bio samouk. Mladom Sinatri pjevački uzori su bili Bing Crosby i Billie Holiday. Kako bi naveo ljude da bude slušan nastupao je na lokalnim natjecanjima amatera za jako male novčane nagrade ili setove posuđa, a u isto je vrijeme obilazio sve filmske studije u potrazi za prvim angažmanom u glumi.

Karijera Franka Sinatre

1939. godine Frank Sinatra se priključio glazbenoj grupi velikog Tommyja Dorseya. Tako je započela vrlo dobra trogodišnja suradnja kojom si je Sinatra priskrbio puno mladih obožavatelja što mu je kasnije i omogućilo prelazak u solo nastupe. Od studenog 1946. Columbia Records objavljivala je jednu Sinatrinu ploču mjesečno. Zanimljivo je  da su se u to vrijeme njegove ploče prodavale u velikih 10 milijuna primjeraka godišnje. 1945. godine, Frank Sinatra je dobio posebnu nagradu Američke filmske akademije za ulogu u filmu “The house i live in”.

NE PROPUSTI  Biografija Baracka Obame - Biografije poznatih

Biografija Franka Sinatre – Glazba i uloge u filmovima

Za glumu u filmu “Odavde do vječnosti” je dobio Oscara. Zatim je glumio u filmovima “Guys and Dolls”, “The Tender Trap” i “The Man With The Golden Arm”. Nakon toga sklapa novi pjevački ugovor s izdavačkom kućom Capitol records. Pošto je Sinatrino pjevanje bilo bolje no ikad, TV kuća NBC mu je nudila multimilijunski ugovor.

1971. godine Frank Sinatra je najavio povlačenje, ali 1973. godine vraća se novim glazbenim albumom “Ol Blue Eyes Is Back”. 1980. godine je nastupio pred publikom od 175.000 ljudi u Rio de Janeirou. Taj nastup ga je doveo i u Guinnesovu knjigu rekorda. Dugo je nastupao diljem svjetskih pozornica, bez obzira što je najavio mirovinu.

KOMENTIRAJTE FRANKA SINATRU

Možda će vas zanimati i ovo: