Biografija Keanu Reevesa – Biografije poznatih

Biografija Keanu Reevesa - Biografije poznatih
Keanu Reeves

Ispod je kratka biografija Keanu Reevesa, poznatog filmskog glumca. Ako vas zanimaju još neke biografije poznatih iz Hrvatske ili svijeta, upišete u pretragu npr. “Biografija Johna Waynea” ili “John Wayne” i kliknete “Search”. Ako u ovoj web stranici postoji biografija tražene osobe, to će vam se automatski prikazati u rezultatima pretrage. Ako vas zanima, možete pročitati nešto o 10 najmisterioznijih otkrića.

Kratka biografija Keanu Reevesa

Keanu Reeves je rođen 2. rujna 1964. godine u Beirutu (Libanon). Tamo je živio sa svojim roditeljima. Kada mu je bilo samo tri godine napustio ga je otac i majku mu. Nakon razvoda roditelja, on se sa majkom često selio i živio sa više očuha za koje se njegova majka udavala. Dok je živio u Torontu, za njega su se brinuli bake i djedovi. U pet godina je pohađao više srednjih škola, a iz jedne od njih je i izbačen zato što je bio bučan i puno je pričao. Pošto je patio od disleksije više mu je odgovaralo igrati hokej nego učiti. Bio je dobar vratar u jednoj ekipi srednje škole ali je radi ozljede završio sa igranjem hokeja.

80-tih godina prošlog stoljeća je glumio u kazališnim predstavama, tv serijama, kratkim filmovima. Prvi puta je dobio glumu u filmu Youngblood a nakon što je završen taj film Reeves je otišao u Los Angeles. U Los Angelesu je imao manje uloge u filmovima a 1986. godine je dobio veću ulogu u filmu Na obali rijeke. Zahvaljujući uspjehu toga filma Reeves je kasnije glumio u brojnim tinejdžerskim filmovima. 90-tih godina i dalje je počeo glumiti u visokobudžetnim filmovima kao što su: Pakleni val, Brzina, Đavolji odvjetnik, The Matrix. 2000-tih godina glumi u filmovima: The Matrix Reoladed, The Matrix Revolutions, Ljubav nema pravila, Constantine, Replikant, Kuća na jezeru, Kraljevi kvarta, Dan kad je Zemlja stala.

NE PROPUSTI  Biografija Justina Biebera - Biografije poznatih

2010-tih godina glumi u još dobrih filmova kao što su: Henryjev zločin, Generation Um, 47 ronina, John Wick. Uz glumu, 2011. godine je napisao tekst za slikovnicu za odrasle “Oda sreći”. Producirao je dokumentarni film Jedno uz drugo, bio režiser filma Man of Tai Chi koji je nagrađen u Pekingu.

KOMENTIRAJTE KEANU REEVESA.

Možda će vas zanimati i ovo: