Biografija Whitney Houston – Biografije poznatih

Biografija Whitney Houston - Biografije poznatih
Whitney Houston

Ispod je kratka biografija Whitney Houston, poznate američke pjevačice. Ako vas zanimaju još neke biografije poznatih iz Hrvatske ili svijeta, upišete u pretragu npr. “Biografija Miroslava Škore” ili “Miroslav Škoro” i kliknete “Search”. Ako u ovoj web stranici postoji biografija tražene osobe, to će vam se automatski prikazati u rezultatima pretrage. Ako vas zanima, možete pročitati nešto o umijeću svađanja.

Kratka biografija Whitney Houston

Whitney Houston je rođena 9. kolovoza 1963. godine u Newarku, New Jersey (SAD). Na početku karijere je na kratko vrijeme bila model i glumica. 1985. godine izlazi njen prvi album koji se zove “Whitney Houston” koji je bio najprodavaniji nastupni album ikada neke pjevačice. 1987. godine izlazi njen drugi studijski album “Whitney” koji debitira na broju jedan Bilboardove ljestvice albuma.

Nakon što se udala za pjevača Bobbyja Browna, dobija glavnu ulogu u poznatim filmu “Tjelohranitelj” u kojem je glumio i poznati glumac Kevin Costner. 1994. godine album s glazbom iz tog filma osvojio je nagradu Grammy, te je postao najprodavaniji soundtrack svih vremena. Pjesma “I Will Always Love You” je jedan od najprodavanijih singlova u povijesti glazbe. Kasnije je glumila u još nekim filmovima. 1998. godine izlazi njen četvrti studijski album “My Love Is Your Love”. Njen peti studijski album “Just Whitney” je izašao 2002. Od Bobbyja Browna se rastala 2007. godine.

Bogata karijera

U svojoj bogatoj karijeri je osvojila šest nagrada Grammy, izdala je sedam studijskih albuma, prodala oko 170 milijuna CD-ova, singlova i video zapisa. Čak 11 njenih pjesama su bile na broju jedan Billboardove ljestvice. Glazbeni časopis Rolling Stone ju je svrstao na listu “100 najvećih pjevača svih vremena, te je brojni glazbenici navode kao svoj uzor. Umrla je 11. veljače 2012. godine u hotelu Beverly Hilton u Beverly Hillsu.

NE PROPUSTI  Biografija Ronalda Reagana - Biografije poznatih

KOMENTIRAJTE WHITNEY HOUSTON

Možda će vas zanimati i ovo: