Black Widow (2021): Najbolji znanstveno fantastični filmovi

Black Widow (2021): Najbolji znanstveno fantastični filmovi
Photo: YouTube Marvel Entertainment

Ispod možete pročitati kratak opis za akcijski, avanturistički i znanstveno fantastični film Black Widow, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Black Widow

Godina filma: 2021

Filmski žanr: Akcija, avantura, znanstvena fantastika

Režija: Cate Shortland

Uloge: Scarlett Johansson, Robert Pralgo, Rachel Weisz, Florence Pugh, David Harbour i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Black Widow je film iz 2021. godine o Marvelovim superjunacima s istoimenim likom. Producirao ga je Marvel Studios, a distribuirao Walt Disney Studios Motion Pictures. Natasha Romanoff zvana Crna udovica se suočava sa opasnom zavjerom koja je vezana za njezinu prošlost.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

NE PROPUSTI  Zola (2020): Najbolje drame, komedije i krimi filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Znanstvena fantastika

Znanstvena fantastika (engl. science fiction) umjetnički je žanr, oblik spekulativne fikcije koji se prvenstveno bavi utjecajem izmišljene znanosti i/ili tehnologije na društvo ili pojedince. Definicija znanstvene fantastike vezuje se prije svega za književna, televizijska i filmska djela, ali znanstvena fantastika utječe i na likovnu i glazbenu umjetnost.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Black Widow i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: