Regarding Henry (1991): Filmovi Annette Bening

Regarding Henry (1991): Filmovi Annette Bening
Photo: YouTube filmovi

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, dramu i romantični film Regarding Henry (Henryjev povratak), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Regarding Henry

Godina filma: 1991

Filmski žanr: Akcija, drama, romansa

Režija: Mike Nichols

Uloge: Kevin Breznahan, Marjorie Monaghan, Rebecca Miller, Bruce Altman, Harrison Ford, Annette Bening i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Henry je odvjetnik koji preživi pucnjavu i otkrije da se ničega ne sjeća. Kao da to nije dovoljno, mora oporaviti i govor i pokretljivost, u životu u koji više ne odgovara. Na sreću, ima voljenu ženu i kćer da mu pomognu.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

NE PROPUSTI  Hard Eight (1996): Filmovi Paula Thomasa Andersona

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Regarding Henry i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: