South of Heaven (2021): Najbolji krimići

Photo: YouTube RLJE Films

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu, akciju i kriminalistički film South of Heaven, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

South of Heaven

Godina filma: 2021

Filmski žanr: Akcija, drama, krimić

Distribucija: Image Entertainment

Režija: Aharon Keshales

Uloge: Amaury Nolasco, Jason Sudeikis, Thaddeus J. Mixson, Jeremy Bobb i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Osuđeni prijestupnik Jimmy dobiva uvjetnu uvjetnu kaznu nakon što je odslužio dvanaest godina zbog oružane pljačke. Po izlasku na slobodu, obećava da će Annie, svojoj ljubavi iz djetinjstva, koja sada umire od raka, pružiti najbolju posljednju godinu u životu – nažalost, to nije tako jednostavno.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Within the Whirlwind (2009): Drame i biografski filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Drama

Drama znači radnja. Ona obuhvaća sve književne vrste namijenjene izvođenju na pozornici, a koje svoj pravi smisao dobivaju u kazališnoj predstavi.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film South of Heaven i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.