Bob Rock i njegovi zabavni citati za pamćenje

Bob Rock i njegovi zabavni citati za pamćenje
Bob Rock legenda

Evo i novi Bob Rock Alan Ford citati koji su super za dobro se nasmijati. Mali podsjetnik: Alan Ford je talijanski smiješni strip koji je prvi put objavljen davne 1969. godine. Autori stripa su Luciano Secchi, pseudonim Max Bunker i crtač Roberto Raviola, pseudonim Magnus. Grupa TNT je tajna (izmišljena) organizacija smještena u jednoj cvjećarnici u New Yorku, Peta avenija. Grupu vodi Broj 1, a tajni agenti su: Alan Ford, Bob Rock, Sir Oliver, Grunf, Šef i Jeremija. Cilj grupe je “čistiti” ulice od raznih kriminalaca i privoditi ih pravdi.
Web stranica: http://www.maxbunker.it

Alan Ford citati – Bob Rock

Kaže: “Ne bi bio živ, kad ne bi zbog nečega umirao.”

Još citata:
– “Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!”
– “Bolje biti bogat i zdrav, jer ako si siromašan, džaba ti što si bolestan.”
– “Alane, bježimo, njih je dvojica, a mi smo sami!”

Koji su vam najbolji Alan Ford citati? Možete nam reći u komentarima. Hvala. Opustite se i uz druge objave iz kategorije “Strip”. Ugodna zabava. 🙂

Pročitaj još: Strip

Strip je kronološki slijed slika međusobno povezanih radnjom. Strip dolazi od američkog naziva Comic Strip što doslovno znači komična traka. Njegovo postojanje povezano je s pojavom masovnih medija. Iako se pojavljuje kao dodatna zabava za čitatelje novina, ubrzo postaje neovisnim medijem ili, kako se zna kazati, deveta umjetnost.

Dok je naracija kao takva do kraja 19. stoljeća bila vezana ili uz pisani izričaj (primjerice, dramu, priču, novelu, roman) ili uz živu izvedbu (kazalište), pojavom novina i pokretnih slika dobivamo dva potpuno nova medija: strip i film. Dok se obično na strip gleda kao na zabavu za djecu, dok filmove gledaju odrasli, i u stripu i u filmu zapravo se radi o istoj stvari, naracija, priča, treba biti ispričana čitatelju (gledatelju) slikama, statičnim ili pomičnim. Sama forma stripa zahtijeva sažeto izražavanje, jer u nekoliko kadrova i s malo teksta treba ispričati cijelu priču, no to upravo potencira majstorstvo scenarista i crtača stripova jer na raspolaganju nemaju dodatni vid izražavanja koji film ima: zvuk.

IZVOR: Wikipedija

Možda će vas zanimati i ovo: