Cigarete štete zdravlju: Pušenje uzrokuje bore?

Cigarete štete zdravlju: Pušenje uzrokuje bore?
Zdravlje čovjeka i štetnosti pušenja

Opće je poznato da cigarete štete zdravlju. Pušenje uzrokuje rak, emfizem pluća i niz drugih po život opasnih bolesti. Nadalje, pušenje nije privlačno i širi neugodne mirise. Ali kako djeluje na starenje kože? Studije su pokazale da pušenje dramatično ubrzava starenje kože uzrokujući bore, oštećenja kože, opuštanje kože.

Toksini cigarete štete zdravlju

Kao i drugi zagađivači, pušenje oštećuje i fizički kožu zbog proizvodnje slobodnih radikala koje su nestabilne molekule koje oštećuju stanice organizma. Toksini iz dima cigareta oštećuju kožu smanjujući kožni tonus i dovodi do opuštanja kože. I ako ste nepušač, prisutnost dima u cigaretama zabrinjavajuće, osim što uzrokuje probleme zdravlju, uzrokuje i ubrzano starenje kože.

Nadalje, pušenje smanjuje koncentraciju kolagena u koži. Kolagen je bjelančevina koja povezuje tkiva u našem tijelu. Kolagen je odgovoran za elastičnost i glatku površinu naše kože. Tijekom vremena kolagen se raspada, a tkiva ne mogu nadomjestiti produkcijom novog kolagena. Bore upravo nastaju zbog propadanja strukture kolagena u koži, opuštanja kože i pucanja vezivnog sloja kože. Cigarete uzrokuje ubrzano propadanje kolagena.

Naposljetku, pušenje smanjuje protok krvi kroz kožu, što u konačnici ima dva efekta. Koža pušača tanja je od kože nepušača. Tanja koža lakše bude oštećena, na njoj lakše nastaju bore, tamne pigmentacije i drugi znaci starenja. Manjak cirkulacije znači i da manje kisika dolazi u kožu što dodatno ugrožava kožu i smanjuje regenerativne sposobnosti kože.

Na sreću, prestanak pušenja može učiniti veliku razliku u starenju vaše kože. Uporaba kvalitetnih krema protiv bora može učiniti veliku razliku u sprječavanju starenja kože kao i pomlađivanju kože. Neke kreme protiv bora sadrže sastojke vrhunske tehnologije i kvalitete koje mogu ukloniti bore, zategnuti kožu i omogućiti optimalnu vlažnost kože. Tako omogućuju mladolik i lijep izgled kože. Takve kreme sadrže i učinkovite prirodne antioksidante te ključne sastojke u borbi protiv oštećenja kože uzrokovanog duhanskim dimom.

Izvor: www.protivbora.com 

NAPOMENA: Ovaj članak je isključivo informativnog karaktera. Za bilo kakvu dijagnozu ili liječenje obavezno se obratite svome liječniku!

Što vi mislite – da li uistinu toliko cigarete štete zdravlju? Možete nam reći u komentarima. Hvala

Možda će vas zanimati i ovo: