Cinderella (2021): Najbolji obiteljski filmovi

Cinderella (2021): Najbolji obiteljski filmovi
Photo: YouTube Amazon Prime Video

Ispod možete pročitati kratak opis za fantaziju, komediju i obiteljski film Cinderella, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Cinderella

Godina filma: 2021

Filmski žanr: Fantazija, komedija, obiteljski film

Režija: Kay Cannon

Uloge: Nikkita Chadha, Maddie Baillio, James Acaster, Romesh Ranganathan, Camila Cabello i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Pepeljuga je film 2021. godine temeljen na istoimenoj bajci Charlesa Perraulta kojeg je režirala Kay Cannon. To je moderan film s hrabrim osvrtom na klasičnu bajku. Naša ambiciozna junakinja ima velike snove i uz pomoć svoje slavne kume ustraje u njihovom ostvarenju.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Bajka

Bajka je osobita književna vrsta kod koje se čudesno i nadnaravno isprepliće sa zbiljskim na takav način da između prirodnoga i natprirodnoga, stvarnoga i izmišljenoga nema pravih suprotnosti. Prisutna je odsutnost psihološke karakterizacije gdje su likovi uobičajeni, prisutan je polaritet dobra i zla te nesputana moć mašte i želje nad stvarnošću.

NE PROPUSTI  All I Want for Christmas (2007): Romanse i obiteljski filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Cinderella i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)