Son of Kong (1933) je dobar stari film

Ispod možete pročitati kratak opis za avanturistički i obiteljski film Son of Kong, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Son of Kong (1933) je dobar stari film
Photo: Screenshot YouTube video Trailers From Hell

Film Son of Kong

Godina filma: 1933

Filmski žanr: Avantura, obiteljski film

Distribucija: RKO Pictures

Režija: Ernest B. Schoedsack

Uloge: Noble Johnson, Robert Armstrong, Helen Mack i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Veliki zabavljač koji je doveo Konga u New York vraća se na Otok lubanja i pronalazi Kongovog sina koji ima nevjerojatnu snagu kao i njegov otac.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

NE PROPUSTI  Home Sweet Home Alone (2021): Filmovi za obitelj

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Son of Kong i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u kometarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: