A Christmas Carol je lijepa božićna priča

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu, akcijski i obiteljski film A Christmas Carol, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmovi i filmski žanrovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili naziv filma i kliknete “Search”.

A Christmas Carol je lijepa božićna priča
Photo: Screenshot YouTube video HD Retro Trailers

Film A Christmas Carol

Godina filma: 1951

Filmski žanr: Akcija, drama, obiteljski film

Režija: Brian Desmond Hurst

Uloge: George Cole, Alastair Sim, Kathleen Harrison i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Film se temelji na romanu Božićna priča od autora Charlesa Dickensa. Ebenezer Scrooge je nezadovoljan čovjek te je sebičan čovjek. Na Badnjak ga posjećuju duhovi koji mu daju do znanja kako je postao usamljeni stari čovjek.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirat.

IZVOR: Wikipedija

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

NE PROPUSTI  Home Sweet Home Alone (2021): Filmovi za obitelj

IZVOR: Wikipedija

Da li ste pogledali božićni film A Christmas Carol i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: