Crtani filmovi koji su zabavljali više dobnih skupina

Crtani filmovi koji su zabavljali više dobnih skupina
Crtići

U ovoj objavi se spominju neki stari crtani filmovi koji su nekada bili dobra zabava za sve generacije. Ti animirani filmovi su sigurno ostali u dobrom sjećanju mnogim ljudima, te ih često podsjećaju na djetinjstvo nekada. Kako smo i gore napomenuli, te super crtiće nisu gledala samo djeca, nego i one starije generacije.

Odabrali smo crtane filmove kao što su: Profesor Baltazar, A je to, Linija, Betty Boop, Tom and Jerry, Mickey Mouse, Štrumpfovi, Duško Dugouško, Brzi Gonzales, Pink Panther, Pero Djetlić, Pajo Patak, Garfield, Pčelica Maja, Talični Tom i Patak Dača. Za svaki navedeni crtani film možete pročitati kada je nastao, tko su autori i slično. Ako vas zanima, možete igrati neke igre iz crtanih filmova. Ugodna zabava.

Najljepši crtani filmovi – Profesor Baltazar

Crtani filmovi - Profesor Baltazar
Profesor Baltazar

Profesor Baltazar je hrvatski crtani film u serijama koji se snimao od 1967. do 1978. godine u Zagreb filmu. Ima ukupno 59 epizoda koje traju od 5 do 10 minuta. Autor crtanog je Zlatko Grgić.

Animirani filmovi – A je to

Animirane serije A je to Pat i Mat
A je to

A je to je čehoslovački animirani film u serijama o dva nespretna majstora, Patu i Matu. Seriju su osmislili redatelj Lubomír Beneš i karikaturist Vladimír Jiránek. Svaka epizoda je u trajanju od 5-10 minuta a emitiraju se od 1976. godine pa sve do danas.

Crtani filmovi – Linija

Najbolji crtani filmovi - Linija
Linija

Linija je crtani film talijanskog autora Osvalda Cavandolija. Crtani film je svojstven po tome što predstavlja beskonačnu crtu koja se iskrivljava na mjestu gdje se nalazi čovječuljak koji nešto čini i razgovara sa crtačem. Prva epizoda je izašla 1971., a zadnja 1986. godine. Ukupno je bilo 90 epizoda.

Animirani filmovi – Betty Boop

Animirane serije - Betty Boop
Betty Boop

Betty Boop je animirani lik iz crtanog filma koji se pojavljuje u Betty Boop seriji filmova Paramount Pictursa. Bila je veoma popularna sredinom 1930-ih. Lik Betty Boop je napravljen prema pjevačici Helen Kane, koja je poslužila kao model.

NE PROPUSTI  Putovanje kroz vrijeme u prošlost i budućnost

Crtani filmovi – Tom and Jerry

Animirane serije - Tom and Jerry
Tom and Jerry

Tom and Jerry je američka crtana serija kratkometražnih komičnih filmova koje su 1940. stvorili William Hanna i Joseph Barbera. Crtići se fokusiraju na prijateljstvu / suparništvu između naslovnih likova mačka Toma i miša Jerryja.

Animirani filmovi – Mickey Mouse

Najljepši crtani filmovi - Mickey Mouse
Mickey Mouse

Mickey Mouse je lik iz crtanih filmova i stripova koji je postao ikona Kompanije “Walt Disney”. Godine 1928. Walt Disney i Ub Iwerks su osmislili lik Mickey Mousea.

Crtani filmovi – Štrumpfovi

Animirane serije - Štrumpfovi
Štrumpfovi

Štrumpfovi su serija crtanih filmova u kojima se pojavljuju izmišljena mala bića plave boje, koja žive u kućama od gljiva po imenu gigagljive negdje u nekoj šumi u Europi. Glavni neprijatelj im je Gargamel. Izmislio ih je belgijski crtač stripova Peyo.

Animirani filmovi – Duško Dugouško

Crtani filmovi - Duško Dugouško
Zekoslavova mrkva

Duško Dugouško (Bugs Bunny) je izmišljeni sivi zec koji se pojavljuje u serijama crtanih filmova Looney Tunes kompanije Warner Bros. Jedan je od najslavnijih izmišljenih junaka na svijetu. Autori su: Ben Hardaway, Chuck Jones, Tex Avery, Bob Clampett, Bob Givens, Robert McKimson.

Crtani filmovi – Brzi Gonzales

Animirane serije - Brzi Gonzales
Gonzalesov sombrero

Brzi Gonzales je miš, lik iz crtanih filmova studija Warner Bros. Gonzalesove glavne osobine su sposobnost da trči veoma brzo i ima meksički naglasak. On obično nosi preveliki žuti sombrero i bijelo odijelo. Lik je osmislio Robert Makimson, a prvo prikazivanje je bilo 1953. godine.

Animirani filmovi – Pink Panther

Animirane serije - Pink Panther
Pink Panther

Pink Panther je izmišljeni lik iz serijala crtanih filmova. On se prvo pojavio kao crtani lik na uvodu i kraju serije filmova o inspektoru Clouseau pod imenom „Pink Panther“ iz 60-ih godina 20. stoljeća.

Crtani filmovi – Pero Djetlić

Crtani filmovi - Pero Djetlić
Pero Djetlić

Pero Djetlić (Woody Woodpecker) je serijal crtanih filmova u produkciji Walter Lantz Studija, a koje distribuira Universal Studios. Kreatori lika su Walter Lantz i Ben Hardaway. Prvi put se pojavljuje davne 1940. godine.

NE PROPUSTI  Zanimljivosti o Vukovaru: Stari grad Vukovar

Animirani filmovi – Pajo Patak

Animirane serije - Pajo Patak
Pajo Patak

Pajo Patak (Donald Duck) je američki serijal crtanih filmova u kojima se pojavljuje animirani lik patka. On je jedan od najpoznatijih kreacija animatora Walta Disneya. Crtić se prvi puta pojavljuje davne 1934. godine.

Crtani filmovi – Garfield

Animirane serije - Garfield
Garfield

Garfield je prvo bio lik u istoimenom stripu. Kasnije su nastajale serije crtanih filmova s narančastim mačkom kao glavnim likom te njegovim vlasnikom i psom. Garfielda je osmislio Jim Davis davne 1978. godine.

Animirani filmovi – Pčelica Maja

Crtani filmovi - Pčelica Maja
Pčelica Maja

Pčelica Maja i njezine pustolovine (Biene Maja und ihre Abenteuer) je njemački roman, strip i crtana televizijska serija. Sve je temeljeno na priči koju je napisao i objavio Waldemar Bonsels 1912. godine.

Crtani filmovi – Talični Tom

Animirane serije - Talični Tom
Talični Tom

Talični Tom (Lucky Luke) je junak u kaubojskim stripovima. Osim stripova, sniman je i serijal crtanih filmova. Izdavači su: Dupuis, Dargaud, Lucky Productions, Lucky Comics.

Animirani filmovi – Patak Dača

Animirane serije - Patak Dača
Patak Dača

Patak Dača ili Patak Dodo (Daffy Duck) je animirani lik iz serije crtanih filmova studija Warner Bros. Debitirao je u kratkom crtanom filmu Texa Averyja Porky’s Duck Hunt, 17. travnja 1937. godine. Autori lika su Tex Avery i Bob Clampett.

Ovo je kraj objave. Pogledajte crtić Betty Boop in Dizzy Dishes (1930). Recite nam, koji su vam najdraži crtani filmovi? Hvala.

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)