Song of the South (1946) je lijep crtić

Ispod možete pročitati kratak opis za komediju, obiteljski, mjuzikl i animirani film Song of the South, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmovi i filmski žanrovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili naziv filma i kliknete “Search”.

Song of the South (1946) je lijep crtić
Photo: Screenshot YouTube video Animation Compendia

Crtani film Song of the South

Godina filma: 1946

Filmski žanr: Animirani film, komedija, obiteljski film, mjuzikl

Distribucija: RKO Pictures

Režija: Wilfred Jackson

Uloge: Bobby Driscoll, Georgie Nokes i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Kada je završio građanski rat, u južnoj državi Georgiji, mali dječak Johnny sretan je zbog putovanja u posjet svojoj baki koja živi na ruralnoj plantaži. Ali, njegov posjet ubrzo postaje tužan jer saznaje da mu se roditelji rastaju, a njegov se tata vraća u Atlantu.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirat.

IZVOR: Wikipedija

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  The Brave Little Toaster (1987): Crtani filmovi

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

IZVOR: Wikipedija

Da li ste pogledali animirani film Song of the South i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zzahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: