Wolfwalkers (2020): Najbolji crtani filmovi

Wolfwalkers (2020): Najbolji crtani filmovi
Photo: YouTube Apple TV

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, avanturu, obiteljski i animirani film Wolfwalkers, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film Wolfwalkers

Godina filma: 2020

Filmski žanr: Avantura, akcija, animacija, obiteljski film

Režija: Tomm Moore

Uloge: Maria Doyle Kennedy, Simon McBurney, Sean Bean, Honor Kneafsey, Eva Whittaker i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

U vrijeme praznovjerja i magije, kada se na vukove gleda kao na demone, a na prirodu kao na zlo koje treba pripitomiti, mlada šegrt lovkinja, Robyn, dolazi u Irsku sa svojim ocem da zbriše posljednji čopor. Ali kada Robyn spasi divlju domorodku djevojku, Mebh, njihovo prijateljstvo ju je odvelo da otkrije svijet Vukohodača.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

NE PROPUSTI  Near Enemies (2020): Akcijski i ratni filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Wolfwalkers i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: