Cry Macho (2021): Drame, trileri i vestern filmovi

Cry Macho (2021): Drame, trileri i vestern filmovi
Photo: YouTube Warner Bros. Pictures

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu, triler i vestern film Cry Macho, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Cry Macho

Godina filma: 2021

Filmski žanr: Drama, triler, vestern

Režija: Clint Eastwood

Uloge: Marco Rodríguez, Clint Eastwood, Brytnee Ratledge, Natalia Traven, Fernanda Urrejola i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Film se temelji na knjizi “Cry Macho” kojeg je režirao i producirao Clint Eastwood. Rodeo zvijezda 1978. godine dobija posao od svog bivšeg šefa da njegovog sina dovede kući i odvoji od majke koja je alkoholičarka. Prelazeći ruralni Meksiko suočavaju se sa izazovnim putovanjem.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Vestern

Vestern (eng. Western) je žanr stvaralaštva u književnoj, filmskoj, radijskoj televizijskoj, strip i drugim umjetnostima. Vesterni uglavnom tematiziraju događaje koji se uglavnom odvijaju u drugoj polovici 19. stoljeća na Zapadu Sjedinjenih Država (poznat kao Američki Stari Zapad ili Divlji zapad), ali u i Zapadnoj Kanadi i Meksiku. Neki vesterni smješteni su u ranija razdoblja kao što je Bitka za Alamo 1836., no oni se uglavnom odvijaju u vremenu nakon Američkog građanskog rata i prije kraja Indijanskih ratova 1890., iako postoji nekoliko “kasnih vesterna” (npr. Divlja horda), dok su neki smješteni u doba Meksičke revolucije 1920.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Cry Macho i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: