Together (2021): Najbolje drame filmovi

Together (2021): Najbolje drame filmovi
Photo: YouTube Bleecker Street

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu Together, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Together

Godina filma: 2021

Filmski žanr: Drama

Režija: Stephen Daldry

Uloge: James McAvoy, Sharon Horgan, Samuel Logan i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Ovo je priča o obitelji koja je pronašla način da opstane zajedno za vrijeme pandemije COVID-19. To je srceparajuća priča o mužu i ženi koji su prisiljeni preispitati sebe i svoj odnos kroz stvarnost lockdowna.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Drama

Drama znači radnja. Ona obuhvaća sve književne vrste namijenjene izvođenju na pozornici, a koje svoj pravi smisao dobivaju u kazališnoj predstavi.

IZVOR: hr.wikipedia.org

NE PROPUSTI  Romeo and Juliet (1954): Najbolji romantični filmovi

Da li ste pogledali film Together i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed za vaše iskreno mišljenje o ovom filmu!

Možda će vas zanimati i ovo: