Izaija 25: Biblija i Stari zavjet

Izaija 25: Biblija i Stari zavjet
Vjera i religija: Sveto pismo i Stari zavjet – Iz 25

Ispod možete pročitati poglavlje iz Biblije i Starog zavjeta Izaija 25. Izaija je jedna od knjiga Svetog pisma i Staroga zavjeta. Prva je na popisu proročkih knjiga te najveća od njih. Oko 60 puta citira se u Novom zavjetu. Biblijska kratica knjige je Iz. Ako u tekstu ispod postoje bilo kakve greške, slobodno nam to navedite u komentarima i nastoajti ćemo to ispraviti u što kraćem vremenu.

Biblija: Stari zavjet i Novi zavjet – NASLOVNICA

Izaija 25

Iz 25: 1 – 6

1 – Jahve, ti si Bog moj, uznosim te, tvoje ime slavim, jer si proveo čudesan naum, smišljen od davnine, istinit i vjeran,
2 – jer grad si pretvorio u hrpu kamenja, a mjesto utvrđeno u ruševine. Tvrđa neprijateljska više nije grad, dovijeka se više obnoviti neće.
3 – Zato te slavi narod snažan, grad moćnih plemena tebe se boji;
4 – jer ti si utočište nevoljnom, utočište ubogom u nevolji; ti si skrovište od pljuska i od žege zaklon, jer ćud je silnička kao pljusak zimski;
5 – kao žega nad zemljom sušnom ti gušiš graju neprijatelja; kao žega sjenom oblaka prekinu se silniku pjesma pobjednička.
6 – I Jahve nad Vojskama spremit će svim narodima na ovoj gori gozbu od pretiline, gozbu od izvrsna vina, od pretiline sočne, od vina staložena.

Iz 25: 7 – 12

7 – Na ovoj gori on će raskinuti zastor što zastiraše sve narode, pokrivač koji sva plemena pokrivaše
8 – i uništit će smrt zasvagda. I suzu će sa svakog lica Jahve, Gospod, otrti – sramotu će svog naroda na svoj zemlji skinuti: tako Jahve reče.
9 – I reći će se u onaj dan: “Gle, ovo je Bog naš, u njega se uzdasmo, on nas je spasio; ovo je Jahve u koga se uzdasmo! Kličimo i veselimo se spasenju njegovu,
10 – jer ruka Jahvina na ovoj gori počiva!” Moab je izgažen na svome mjestu kao što se gazi slama na buništu;
11 – ondje on razmahuje rukama kao što ih razmahuje plivač kada pliva. Ali Jahve obara njegovu ponositost i propinjanja ruku njegovih.
12 – Visoku tvrđu tvojih zidina on razvaljuje, na zemlju baca, u prah ruši.

Da li vam se sviđa ovo poglavlje Izaija 25? Možete nam reći u komentarima. Hvala

Možda će vas zanimati i ovo: