Film The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2 (2012)

Film The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (2012)
Photo: YouTube The Twilight Saga

Ispod možete pročitati kratak opis za akciju, dramu, romantični i avanturistički film The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2 (Sumrak saga: Praskozorje – 2. dio), kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Film The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2

Godina filma: 2012

Filmski žanr: Akcija, drama, romansa, avantura

Režija: Bill Condon

Uloge: Billy Burke, Kristen Stewart, Bryce Dallas Howard, Dakota Fanning, Robert Pattinson i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

Film se temelji na istoimenom romanu autorice Stephenie Meyer. Posljednja Sumrak saga započinje Bellom, sada vampiricom koja uči koristiti svoje sposobnosti.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Drama

Drama znači radnja. Ona obuhvaća sve književne vrste namijenjene izvođenju na pozornici, a koje svoj pravi smisao dobivaju u kazališnoj predstavi.

NE PROPUSTI  Raging Fire (2021): Dobri akcijski filmovi

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2 i ako jeste, koja je vaša ocjena filma od 1-10? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: