Kocke s kakaom: Najbolji recepti za slatka jela

Kocke s kakaom: Najbolji recepti za slatka jela
Najbolji recepti

Ispod možete vidjeti recept za kocke s kakaom. Ako vas zanimaju još neki najbolji recepti za slatka jela ili slana jela, upišete u pretragu npr. “Recept za srneći hrbat” ili “Srneći hrbat” i kliknete “Search”.

Kocke s kakaom

Sastojci:

– 10 dag maslaca
– 25 dag brašna
– 1/2 omota praška za pecivo
– 2 jaja
– 3 dl mlijeka
– 25 dag šećera
– 1 vanilin šećer
– 4 dag kakaoa

Glazura:

– 20 dag marmelade
– 4 dag biljne masti
– 10 dag čokolade

Priprema:

U oplahnutu zdjelu s vrućom vodom stavi se margarin uz postupno dodavanje šećera. Kad su šećer i vanilin šećer dobro izmiješani, dodaje se jaje po jaje i dalje miješa dok smjesa ne postane pjenasta. Brašno i kakao prosiju se zajedno s praškom za pecivo, zatim se dodaju naizmjence s mlijekom u smjesu. Smjesa se stavi u namazan lim, površina se izravna pločicom i stavi peći. Peče se na jednoličnoj temperaturi oko 50 minuta. Kad je smjesa pečena i hladna, kolač se razreže prvo po duljini. Zatim se svaki dio prereže napola da se dobiju 4 komada koji se sastave s marmeladom, a zatim se glazira čokoladom. Reže se na ploške tek pri serviranju.

Glazura:

Biljna mast se otopi, a u nju se umiješa otopljena čokolada. Miješa se na slaboj vatri dok ne zavri. Zatim se kratko vrijeme kuha, makne s vatre i dalje miješa dok smjesa ne pokriva kuhaču.

Da li ste isprobali ovaj recept? Možete nam reći u komentarima. Hvala

NE PROPUSTI  Poljupci s marmeladom: Recepti za slatka jela

Možda će vas zanimati i ovo: