All I Want for Christmas (2007): Romanse i obiteljski filmovi

All I Want for Christmas (2007): Romanse i obiteljski filmovi
Photo: YouTube Hallmark Channel

Ispod možete pročitati kratak opis za obiteljski i romantični film All I Want for Christmas, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

All I Want for Christmas

Godina filma: 2007

Filmski žanr: Obiteljski film, romantični film

Režija: Harvey Frost

Uloge: Jimmy ‘Jax’ Pinchak, Robert Mailhouse, Chuck Hittinger, Amanda Foreman, Gail O’Grady i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

U želji da pomogne svojoj majci, udovici Sari, 10-godišnja Jessie ulazi na nacionalno video natjecanje.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

NE PROPUSTI  Bobby Deerfield (1977): Filmovi Sydneya Pollacka

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film All I Want for Christmas i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.