All I Want for Christmas (2007): Romanse i obiteljski filmovi

All I Want for Christmas (2007): Romanse i obiteljski filmovi
Photo: YouTube Hallmark Channel

Ispod možete pročitati kratak opis za obiteljski i romantični film All I Want for Christmas, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

All I Want for Christmas

Godina filma: 2007

Filmski žanr: Obiteljski film, romantični film

Režija: Harvey Frost

Uloge: Jimmy ‘Jax’ Pinchak, Robert Mailhouse, Chuck Hittinger, Amanda Foreman, Gail O’Grady i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

U želji da pomogne svojoj majci, udovici Sari, 10-godišnja Jessie ulazi na nacionalno video natjecanje.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

Kao i drugi oblici umjetnosti, film je namijenjen publici. Filmovi se gledaju u posebnom prostoru za projekciju (kino), ili bilo gdje drugdje (video). Film se često spominje kao sedma umjetnost, kao što je strip nazvan devetom umjetnošću.

NE PROPUSTI  The World to Come (2020): Filmovi Caseya Afflecka

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film All I Want for Christmas i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: