Kršćanske molitve za svaki dan

Kršćanske molitve za svaki dan
Jutarnje i večernje kršćanske molitve.

Ispod možete vidjeti neke lijepe kršćanske molitve koje možete moliti svaki dan. Te molitve će vam sigurno biti od pomoći!

Kršćanske molitve za svaki dan – nedjelja

Jutarnja molitva

Klanjam Ti se, Bože moj, ljubim Te svim srcem. Zahvaljujem Ti što si me stvorio, pozvao me svojoj svetoj vjeri i očuvao ove noći. Prikazujem Ti djela današnjega dana. Daj da budu sva po Tvojoj svetoj volji i na Tvoju veću slavu. Čuvaj me od grijeha i od svakog zla. Tvoja milost neka bude uvijek sa mnom i sa svima koji su mi dragi. Anđele Božji, čuvaru moj, koga mi je za čuvara dao dobri Bog: ti me danas čuvaj, prosvjetljuj i upravljaj. Amen.

Isus se raduje ljudima. Rado je jeo s njima, slušao ih i razgovarao s njima. U Kani im je na čudesan način darovao vino, htio je da na gozbi svi budu radosni. Isus nas poziva da se često okupljamo na njegovu gozbu i da se kao braća i prijatelji radujemo. Isus nas poziva na gozbu koja nikada neće prestati. S njime ćemo se zauvijek radovati. Na gozbi s njegovim i našim Ocem.

Prošnje:

 • Daruj Crkvi svojoj jedinstvo.
 • Uzdrži Papu i prosvijetli našega nad/biskupa.
 • Hrani djecu kruhom svoje milosti.
 • Daruj našim prijateljima sreću i blagoslov.

Gospodine, čuvaj nas svojom moći da ne padnemo ni u koji grijeh, već da uvijek budu pravedne naše misli i djela. Po Kristu, Gospodinu našem. Amen.

Večernja molitva

Zrake dana već se gase. Stvoritelju, čuj nam glase. Milostivo, Bože mili, pogledaj nas i zakrili.

Neka bježe ružne slike. Grešne sanje svekolike. Zlomu duhu sapni moći, očuvaj nas u čistoći.

Zapovijed vam novu dajem: Ljubite jedni druge; kao što sam ja ljubio vas, tako i vi ljubite jedni druge. Po ovom će svi znati da ste moji učenici: ako budete ljubili jedni druge.

Prošnje:

 • Obnavljaj Crkvu neprestano svojim Duhom.
 • Uspostavi mir i pravdu među ljudima.
 • Budi na pomoć svim potrebitima.
 • Preminulima udijeli vječni mir.

Bože, Ti svome narodu daruješ pastire; nek Tvoj Duh probudi u Crkvi dostojne službenike oltara, te ih učini revnim i krotkim svjedocima svoga Evanđelja. Ispit savjesti. Oče naš…

O Bože, daj svima kršćanima da ostave sve što se protivi Božjem zakonu i teže za voljom Tvojom, i da teže za Tobom. Po Kristu, Gospodinu našemu. Amen.

Molitve za svaki dan – ponedjeljak

Jutarnja molitva

Bože moj, novi je dan preda mnom, i ne znam što će mi on donijeti. Ipak, u svemu želim da mi bude po Tvojoj volji. I ovaj dan želim započeti s jednim DA za služenje Tebi.

Gospodin je pastir moj: ni u čem ja ne oskudijevam; na poljanama zelenim on mi daje odmora. Na vrutke me tihane vodi i krijepi dušu moju. Stazama pravim on me upravlja radi imena svojega.

Pa da mi je i dolinom smrti proći, zla se ne bojim, jer si ti sa mnom. Tvoj štap i palica tvoja utjeha su meni.

Trpezu preda mnom prostireš na oči dušmanima mojim. Uljem mi glavu mažeš, čaša se moja prelijeva. Dobrota i milost pratit će mene sve dane života moga. U Gospodnjem ću domu prebivati kroz dane mnoge.

Duh Sveti nam daje da možemo upoznati Boga, da možemo otkriti da nas on doista ljubi. Duh Sveti nam daje da se možemo radovati zajedno s drugima i da možemo drugoga istinski voljeti, da možemo živjeti, stvarati i ljubiti kako to Bog od nas očekuje.

Hvala Ti, Gospodine za Tvoga Duha koji nam dijeli Tvoje darove: ljubav, mir, dobrotu, blagost, vjeru. Daj da se damo voditi od Tvoga Duha. Ti si jedini svet. Ti si jedini Gospodin. Ti si jedini Svevišnji, Isuse Kriste, sa Svetim Duhom, u slavi Boga Oca. Amen. Oče naš…

Kršćanske molitve – Večernja molitva

Blagoslivljaj, dušo moja, Gospodina. Gospodine, Bože moj, silno si velik, odjeven veličanstvom i ljepotom, svjetlošću ogrnut kao plaštem. Izvore svraćaš u potoke što žubore među brdima. Uz njih se gnijezde ptice nebeske i pjevaju među granama. Ti natapaš bregove iz dvorova svojih, zemlja se nasićuje plodom tvojih ruku. Ti daješ, te niče trava za stoku i bilje za korist čovjeku, da izvede kruh iz zemlje. Kako su brojna djela tvoja, Gospodine! Sve si to mudro učinio: Puna je zemlja stvorenja tvojih. Blagoslivljaj, dušo moja, Gospodina.

Bože moj, današnji je dan sad za mene pri kraju. Zahvaljujem Ti na strpljivosti koju si imao sa mnom. Znam, nije bilo sve dobro što sam učinio. Iz sveg srca kajem se za svoje pogreške. Molim Te, daj mi snage kako bih ubuduće živio po Tvojoj volji. Sad mogu mirno poći na počinak. Bilo da bdijem, bilo da spavam. Ti me štitiš i čuvaš. Ispit savjesti.

Anđele Božji, čuvaru moj, koga mi je za čuvara dao dobri Bog: ti me noćas čuvaj i brani. Slava Ocu…

Kršćanske molitve za svaki dan – utorak

Jutarnja molitva

Bože, u pomoć mi priteci. Gospodine, pohiti mi pomoći.

Već sunce se porodilo, pomolimo se ponizno: U svemu danas, Bože naš, proživjet daj nam nevino.

Čistoću srca štiti nam, sve nisko tjeraj od njega. Ukroti postom, trijeznošću, pomamnost tijela našega.

Gospodine, ja sam radostan ovo jutro. Sa svecima nebeskim kličem Ti. Bože, svjetlosti, kličem Ti! Bože slave, kličem Ti! Bože, moja radosti, kličem Ti! Amen. Aleluja!

Ljubim Te, Bože moj, svim svojim srcem i dušom, više nego sve drugo na svijetu, jer Ti si dostojan svake ljubavi: i radi Tebe ljubim svoga bližnjega kao sama sebe. O Bože, užeži ognjem svoje ljubavi moje srce. Zdravo Marijo…

Pomolimo se: Milost svoju, molimo Te, Gospodine, ulij u duše naše, da mi koji smo po anđelovu navještenju spoznali utjelovljenje Krista, Sina tvoga, po muci njegovoj i križu, k slavi uskrsnuća privedeni budemo. Po Kristu, Gospodinu našemu. Amen.

Večernja molitva

Kad zazovem, usliši me, Bože, pravdo moja, ti što me u tjeskobi izbavi: smiluj mi se, usliši moje molitve!

Sinovi čovječji, dokle će vam srca ostati tvrda? Zašto ispraznost ljubite, opsjenu slijedite? Znajte: Gospodin čudesno uzvisuje prijatelja svoga; Gospodin će me uslišiti kad ga zazovem.

Čim legnem, odmah u miru i usnem, jer mi samo ti, o Gospodine, daješ miran počinak.

Bog oprašta onima koji priznaju da nisu dobri, ali bi htjeli biti bolji, onima koji bi htjeli uvijek iznova i sve više ljubiti Boga i ljude.

Prošnje:

 • Daj našem Papi životnu snagu.
 • Pozovi radnike u svoj vinograd.
 • Blagoslovi naše rođake i prijatelje.
 • Očuvaj nas od svih nesreća.

Ispit savjesti. Oče naš…

Bože moj, kajem se od sveg srca jer grijehom uvrijedih Tebe, Oče, najveće i najmilije dobro. Žao mi je za sve zlo što učinih i dobro koje propustih. Čvrsto odlučujem, s Tvojom milošću, činiti pokoru, ispraviti nepravdu. Po zaslugama muke Spasitelja našega Isusa Krista, smiluj mi se, Gospodine!

Molitve za svaki dan – srijeda

Jutarnja molitva

Bijelog dana eto k nama, hajd’mo k Bogu molitvama. Da u radu našem danas od zla svakog očuva nas. Nek nam jezik ravna, mir i ljubav da se širi. Nek blago nam oko sije, da zloću ne upije.

U Svetom pismu piše: Bog je stvorio čovjeka na svoju sliku. Bog je htio da mu budemo slični. Dao nam je razum da budemo moćni i ovladamo svime što je na Zemlji. Dao nam je srce da možemo bolje vidjeti, bolje razmišljati i voljeti. Bog je htio da budemo sretni i da možemo pričati o njegovim veličanstvenim djelima.

Prošnje:

 • Daj da imam vremena za druge.
 • Daj da oko sebe širim dobrotu, mir i radost.
 • Daj da svi moji ukućani budu Tvoji pravi svjedoci.
 • Daruj vječni mir našim pokojnicima.

Neću da moji dani proteknu mračni, u tihu lijuć se rijeku vječnosti. Putove moje pjesan nek prati orla, što s plamenim suncem se brani. Kuda koračam, hoću da bacam snopove zlatne svjetlosti. Slava Ocu…

Kršćanske molitve – Večernja molitva

Gospodine, Bože naš, divno je ime tvoje po svoj zemlji, veličanstvom nebo natkriljuješ! U ustima djece i dojenčadi hvalu si spremio protiv neprijatelja, da postidiš mrzitelja, tlačitelja. Gledam ti nebesa, djelo prstiju tvojih, mjesec i zvijezde što ih učvrsti – pa što je čovjek da ga se spominješ, sin čovječji te ga pohodiš? Gospodine, Bože naš, divno je ime tvoje po svoj zemlji!

Oče, dolazim k Tebi ove večeri u ime svoje obitelji, sa zahvalom za sva dobročinstva kojima si nas obasuo, da Te zamolim da mi oprostiš sve moje pogreške, da Ti izrazim ljubav u ime svih onih koji Te ne ljube.

Sveti Josipe, čuvaj me od svih napasti i ne dopusti da padnem u bilo koje zlo. Čuvaj me od svake grešne misli, pogleda, želje i djela. Daj da u mojoj duši uvijek cvate bijeli ljiljan čistoće.

O, Gospođo moja, o, Majko moja, tebi se sasvim prikazujem. Da ti se pokažem odanim, posvećujem Ti svoje oči, svoja usta, svoje srce: upravo svega sebe. Kada sam, dakle, sav Tvoj, o premila Majko, čuvaj me i brani kao stvar i svojinu svoju. Amen. Ispit savjesti. Oče naš…

Kršćanske molitve za svaki dan – četvrtak

Jutarnja molitva

Gospodine, proničeš me svega i poznaješ, ti znaš kada sjednem i kada ustanem, izdaleka ti već misli moje poznaješ. Hodam li ili ležim, sve ti vidiš, znani su ti svi moji putovi. Riječ mi još nije na jezik došla, a ti, Gospodine, sve već znadeš. S leđa i s lica ti me obuhvaćaš, na mene si ruku svoju stavio. Znanje to odveć mi je čudesno, previsoko da bih ga dokučio.

Bože, hvala Ti za novi dan. Danas bih htio biti marljiv i uslužan. Pomozi mi da budem pažljiv prema svima. Molim Te, blagoslovi moju obitelj i rodbinu. Hvala Ti što nas sve zajedno voliš. Amen.

Prošnje:

 • Daruj, Gospodine, ovom svijetu mir.
 • Čuvaj nas na svim putovima našim.
 • Blagoslovi danas sav naš rad.
 • Nahrani gladne, utješi žalosne, izliječi bolesne.

Oče sveti, Ti sve vjerne zoveš na savršenu ljubav, ali ipak ne prestaješ poticati mnoge da izbliza idu stopama Tvoga Sina: neka oni koje izabereš, Crkvi i svijetu budu svojim životom vidljiv znak Tvoga kraljevstva. Po Kristu, Gospodinu našemu. Amen. Oče naš…

Večernja molitva

Već mrak se hvata, gine dan, o Stvoritelju, čuj nam glas, po beskrajnoj Ti blagosti iznad nas bdij i štiti nas.

Nek srca naša miruju i Tebe kroz noć sanjaju, nek slavu Tvoju vječitu do zore, tiha, pjevaju.

Pohodi, molimo Te, Gospodine, naš dom. Odagnaj od njega sve neprijateljske zasjede: anđeli Tvoji sveti prebivali u njemu i oni nas čuvali u miru, a Tvoj sveti blagoslov bio vazda nad nama.

Molim Te za Tvoje i naše biskupe i svećenike, koji se kao naši duhovni pastiri trude oko naših neumrlih duša. Daj im, Isuse, snage i milosti da budu zaista najbolji pastiri, pripravni za naše duše i život dati, kao što si govorio za prave pastire u svetom Evanđelju. A nama vjernicima daj mnogo ljubavi prema našim duhovnim pastirima, da ih slušamo i da im pomažemo u njihovim plemenitim nastojanjima.

Gospodine, daj da svi mi zajedno budemo Tvoja dobra i složna obitelj ovdje, na Zemlji.

Ispit savjesti. Oče naš…

Molitve za svaki dan – petak

Jutarnja molitva

Gospodine, dolazim k Tebi, u tišini ovoga dana koji se rađa, da Te zamolim za mir, mudrost i jakost.

O Gospodine, dovodim Ti pred patničko Tvoje drvo, o , sve one, što ih teški udes shrvo: prevarene, zavedene, i bez nade i bez vjere, i molim se za njih Tebi. I gledajuć kaplju rujnu, što iz Tvojeg srca kaplje, o Gospode, oprost čujem, što ga Tvoja usna šapće. I osjećam, što to zbori iz očiju suza vruća, da bez Golgote nema uskrsnuća.

Prošnje:

 • Mira daj srcima, mora obitelji, mira cijelom svijetu!
 • Obrati sve zalutale na pravi put.
 • Sačuvaj nas danas od svakoga zla i grijeha.
 • Blagoslovi sve naše najmilije.

Gospodine, mi gledamo na križ Tvoga Sina i molimo Te: daj nam milost da bolje shvatimo njegovo trpljenje i njegovu smrt te tako postanemo sposobni prihvatiti svoje trpljenje i tako budemo pravi Tvoji učenici. Po njemu, koji s Tobom živi i kraljuje u vijeke vjekova. Amen. Zdravo Marijo…

Večernja molitva

Bože, dok polazim na počinak, mnogi ljudi plaču u nevolji i vapiju za hranom. Dok ja imam milost da smijem moliti, mnogi ne znaju kome bi se obratili u svojim nevoljama. Meni je dobro. Zato mora biti moja zadnja riječ danas, i prva sutra ujutro, zahvalnost tebi.

Smiluj mi se, Bože, po milosrđu svome, po velikom smilovanju izbriši moje bezakonje! Operi me svega od moje krivice, od grijeha me mojeg očisti! Bezakonje svoje priznajem, grijeh je moj svagda preda mnom. Tebi, samom tebi ja sam zgriješio i učinio što je zlo pred tobom. Čisto srce stvori mi, Bože, i duh postojan obnovi u meni! Ne odbaci me od lica svojega i svoga svetog duha ne uzmi od mene! Vrati mi radost svoga spasenja i učvrsti me duhom spremnim!

Grijeh je ako svojevoljno mislimo, govorimo ili činimo ono što se Bogu ne sviđa. Griješimo ako ne učinimo što bismo morali. Griješimo ako ne ljubimo Boga i bližnjega. Gospodine, pošalji svoga Duha na naš život da nas uči križ Kristov živjeti; u njemu mir i sreću nalaziti. Daj da svoje poteškoće prihvatimo dragovoljno za svoj spas i spas drugih.

Ispit savjesti. Anđele, čuvaru mili…

Kršćanske molitve za svaki dan – subota

Jutarnja molitva

Blagoslivljaj Gospodina, dušo moja! Gospodine, Bože moj, silno si velik! Odjeven veličanstvom i ljepotom, svjetlošću ogrnut kao plaštem.

Kako su brojna Tvoja djela, o Bože! Sve si to mudro učinio, puna je zemlja stvorenja Tvojih.

Pjevat ću Gospodinu dokle god živim, svirat ću Bogu svome dokle god me bude. Bilo mu milo pjevanje moje! Ja ću se radovati Gospodinu.

Isuse, Ti si nas naučio kako možemo imati dosta vremena jedni za druge. Ti si znao slušati ljude i pomagati im. Pokazao si nam da nas Bog voli i da ima vremena za nas. Hvala ti na tome.

Hvala Ti što si nam dao Mariju za majku. Ona je uvijek spremna da nas čuje, bdije nad nama, zagovara nas. Marijo, hvala Ti što si dobra Majka! Zdravo Marijo…

Sveta Marijo, moli za me da se Božjom pomoću mogu danas, i čitav život, očuvati od grijeha i da u svom životu mogu izvršiti ono što Bog od mene želi i traži, kao što si Ti u svom životu vršila volju Božju, pa da zajedno s Tobom mogu uživati vječnu sreću kod Boga. Amen.

Kršćanske molitve – Večernja molitva

Bože, Oče naš, hvala Ti za ovaj dan koji je prošao: hvala Ti za radost koju sam danas doživio s roditeljima, braćom i ostalima. Oprosti mi zlo koje sam danas učinio i time druge ražalostio. Sve nas blagoslovi i daj nam laku noć

Bog želi da živimo u ljubavi i miru. Kad sagriješimo, on želi da se pomirimo jedni s drugima i s njime. Bog nas uvijek čeka kao dobri otac. Uvijek smijemo s povjerenjem pristupiti i moliti da nam oprosti. I kad se pomirimo, on se zajedno s nama raduje. On želi da naše povjerenje bude pravo slavlje.

Prošnje:

 • Blagoslovi moje roditelje koji se za me žrtvuju.
 • Blagoslovi ukućane, prijatelje i sve znance.
 • Blagoslovi našeg svećenika i sve župne suradnike.
 • Blagoslovi sve one koji se pate ili bore sa smrću.
 • Blagoslovi sve koji čine dobro u svijetu.

Ispit savjesti

Zdravo, Kraljice, majko milosrđa. Živote, slasti i ufanje naše, zdravo! K tebi vapimo, prognani sinovi Evini. K tebi uzdišemo tugujući i plačući u ovoj suznoj dolini. Svrni, dakle, Zagovornice naša, one svoje milostive oči na nas te nam poslije ovoga života pokaži Isusa. O blaga, o mila, o slatka Djevice Marijo!

Da li su vam lijepe ove kršćanske molitve? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed! 

Možda će vas zanimati i ovo: