Riot (2018): Drame, romantični i povijesni filmovi

Photo: YouTube ABC TV & iview

Ispod možete pročitati kratak opis za dramu, romantični i povijesni film Riot, kao i pogledati trailer za navedeni film. Ako vas zanimaju još neki filmski žanrovi i filmovi, upišete u pretragu naziv željenog filmskog žanra ili ime filma i kliknete “Search”.

Riot

Godina filma: 2018

Filmski žanr: Drama, romantični film, povijesni film

Režija: Jeffrey Walker

Uloge: Hanna Mangan Lawrence, George Harrison Xanthis, Steve Le Marquand, Kate Box, Kate Cheel i drugi glumci.

Kratak opis radnje filma:

1978., kada je pokušaj dekriminalizacije homoseksualnosti stao, skupina aktivista odlučila je da mora napraviti posljednji pokušaj da proslavi tko je. Predvođeni bivšim sindikalnim šefom, Lanceom Gowlandom, dobivaju policijsku dozvolu i šire glas.

Trailer

Pročitaj još: Filmski žanr

Filmski žanr, vrsta igranih filmova srodnih tema i ikonografije koji su svrstani u određene kategorije. Ponekad se za skupine sličnih žanrova koristi pojam nadžanr, dok se istovremeno za tematski posebne podvrste pojedinog žanra koristi pojam podžanr. Jednako tako postoje i filmovi koji uspješno spajaju dva žanra pa se tu radi o hibridnim žanrovima (primjerice znanstveno-fantastični horor film). Često je kategorizacija filmova nejasna i prisutno je neslaganje oko toga kako ih treba definirati i klasificirati.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Film

Film (eng. film – kožica, opna, tanki sloj) vizualna je projekcija u pokretu, najčešće ozvučena. Hrvatski naziv za film je slikopis. Razlika između filma i snimke je u tome što film gradi neko očekivanje koje zatim ispuni (npr. rijeka koja teče je snimka, a rijeka koja teče i zatim se ukaže brod je film). Filmska slika je ono što se pretežno razabire na temelju projekcije filmske snimke.

IZVOR: hr.wikipedia.org

Drama

Drama znači radnja. Ona obuhvaća sve književne vrste namijenjene izvođenju na pozornici, a koje svoj pravi smisao dobivaju u kazališnoj predstavi.

NE PROPUSTI  Lapwing (2021): Filmovi na temu povijesti

IZVOR: hr.wikipedia.org

Da li ste pogledali film Riot i ako jeste, koja je vaša ocjena filma? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: