Molitve anđelima za svaki dan: Anđeoska krunica

Ispod možete vidjeti neke lijepe molitve anđelima za svaki dan. Te molitve će vam sigurno biti od pomoći. Anđeosku krunicu objavio je službenici Božjoj Antoniji de Astonac sam Mihael Arhanđeo. Knez anđela, ukazavši se službenici Božjoj rekao joj je da želi biti čašćen s devet zaziva u čast devet korova anđeoskih.

Molitve anđelima za svaki dan: Anđeoska krunica
Najljepše kršćanske molitve

Kršćanske molitve anđelima za svaki dan

Svaki zaziv mora sadržavati spomen na jedan anđeoski kor i recitirane od 1 Oče naša i 3 Zdravo Marije. Krunica anđelima mora završiti s molitvom od četiri Oče naša: prvi u njegovu čast, ostala tri u čast sv. Gabrijela, sv. Rafaela i svetog anđela čuvara.

Sveti Mihael je još obećao da će za onog tko izmoli ovu krunicu prije sv. mise izmoliti od Boga da ga k svetom stolu prati jedan anđeo iz nekog od devet korova. Onome tko bude molio svaki dan tu krunicu obećao je posebnu i neprestanu pomoć najprije svoju, a onda i drugih anđela, za vrijeme života, i u čistilištu, poslije smrti.

Premda te objave Crkva nije službeno priznala, no svejedno ta pobožna molitva je vrlo raširena među štovateljima Arhanđela Mihaela i svetih anđela. Primanje obećanih milosti je podržana činjenicom da je i sv. Otac Papa Pio IX odobrio brojne oproste toj pobožnoj i korisnoj vježbi.

Kako je sačinjena krunica anđelima?

Zrnca krunice koja se koriste u molitvi «Anđeoske krunice» sastoje se od devet dijelova, svaki od tri zrna za Zdravo Marijo, kojima prethodi jedno zrno za Oče naš: Četiri zrna koja se nalaze ispred medaljice s likom sv. Mihaela Arhanđela, podsjećaju da poslije zazivanja devet anđeoskih korova treba izmoliti još četiri Oče naša u čast sv. Mihaela, sv. Gabrijela, sv. Rafaela i sv. anđela čuvara.

NE PROPUSTI  Knjiga mudrosti 16: Biblija i Stari zavjet

Anđeoska krunica

Bože, u pomoć mi priteci. Gospodine pohitri da mi pomogneš. Slava Ocu… Sveti Mihaele Arhanđele, brani nas u boju da budemo spašeni na posljednjem sudu.

I. zaziv

Po zagovoru sv. Mihaela Arhanđela i nebeskog kora Serafina udostoj se, Gospodine, uspaliti u nama oganj savršene ljubavi svoje.
1 Oče naš, 3 Zdravo Marije na čast prvom anđeoskom koru

II. zaziv

Po zagovoru sv. Mihaela Arhanđela i nebeskog kora Kerubina udostoj se Gospodine udijeliti nam milost, da napustimo put grijeha, te krenemo putem kršćanske savršenosti.
1 Oče naš, 3 Zdravo Marije na čast drugom anđeoskom koru

III. zaziv

Po zagovoru sv. Mihaela Arhanđela i svetog kora Prijestolja, ulij Gospodine u naša srca duh prave i iskrene poniznosti.
1 Oče naš, 3 Zdravo Marije na čast trećem anđeoskom koru

IV. zaziv

Po zagovoru sv. Mihaela Arhanđela i nebeskog kora Gospodstva udijeli nam Gospodine milost, da nadvladamo naša osjetila i ispravimo naše iskvarene strasti.
1 Oče naš, 3 Zdravo Marije na čast četvrtom anđeoskom koru

V. zaziv

Po zagovoru sv. Mihaela Arhanđela i nebeskog kora Vlasti udostoj se, Gospodine zaštititi naše duše od zasjeda i napasti đavla.
1 Oče naš, 3 Zdravo Marije na čast petom anđeoskom koru

VI. zaziv

Po zagovoru sv. Mihaela Arhanđela i kora čudesnih nebeskih Moći ne daj Gospodine da podlegnemo napastima, nego nas oslobodi od zla.
1 Oče naš, 3 Zdravo Marije na čast šestom anđeoskom koru

VII. zaziv

Po zagovoru sv. Mihaela Arhanđela i nebeskog kora Poglavarstva ispuni, Gospodine naše duše pravom i iskrenom poslušnošću.
1 Oče naš, 3 Zdravo Marije na čast sedmom anđeoskom koru

VIII. zaziv

Po zagovoru sv. Mihaela Arhanđela i nebeskog kora Arhanđela, udijeli nam Gospodine, dar ustrajnosti u vjeri i u dobrim djelima.
1 Oče naš, 3 Zdravo Marije na čast osmom anđeoskom koru

NE PROPUSTI  Druga knjiga o kraljevima 8: Biblija i Stari zavjet

IX. zaziv

Po zagovoru sv. Mihaela Arhanđela i nebeskog kora svih Anđela udostoj se Gospodine, udijeliti nam milost, da nas oni u sadašnjem životu čuvaju, a zatim da nas uvedu u vječnu slavu.
1 Oče naš, 3 Zdravo Marije na čast devetom anđeoskom koru
4 puta Oče naš (prvi na čast sv. Mihaela, drugi sv. Gabrijela, treći sv. Rafaela i četvrti Anđela Čuvara)

Sv. Mihaele, preslavni kneže, glavo i vođo nebeske vojske, čuvaru duša, pobjeditelju buntovnih duhova, stanovniče Božjega dvora, poslije Isusa naš divni voditelju, obdaren nadčovječanskom snagom i savršenošću, udostoj se, nas sve, koji se pouzdano k tebi utječemo, od svakoga zla izbaviti i isprosi nam svojim moćnim zagovorom milost da vjerno služeći svome Bogu sve više duhom rastemo. Amen.

Sv. Mihaele Arhanđele, moli za nas Isusa Krista, Gospodina našega!
Da budemo dostojni Njegovih obećanja!

Pomolimo se!
Svemogući vječni Bože, koji si u svojoj divnoj dobroti i milosrđu za spas ljudi izabrao slavnog i svetog Arhanđela Mihaela za kneza svoje Crkve, udijeli nam, da nas on svojim moćnim zagovorom oslobodi od svih naših duhovnih neprijatelja, da se nijedan od njih ne usudi uznemirivati nas u času smrti nego da nas on sam uvede u Tvoju uzvišenu Božansku prisutnost po zaslugama Isusa Krista, Gospodina našega. Amen.

IZVOR: krunicamolitva.blogspot.com

Da li molite i da li su vam pomogle gore navedene molitve anđelima za svaki dan? Možete nam reći u komentarima. Zahvaljujemo unaprijed!

Možda će vas zanimati i ovo: